Vlada usvojila informaciju da Andrej Milović neće odlučivati u Sudskom savjetu

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici usvojila je informaciju po kojoj ministar pravde Andrej Milović neće prisustvovati sjednicama Sudskog savjeta i glasati o pitanjima iz njegove nadležnosti do izmjena Ustava Crne Gore kojima će se ministar pravde isključiti iz članstva u tom tijelu.

“U Informaciji se naglašava da je, u cilju ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23, a na preporuku Venecijanske komisije, ministar pravde donio Odluku da neće prisustvovati sjednicama Sudskog savjeta i glasati o pitanjima iz nadležnosti Sudskog savjeta do izmjena Ustava kojima će se ministar pravde isključiti iz članstva u Sudskom savjetu”, navodi se u saopštenju Vlade.

Istaknuto je da ministar pravde ne prisustvuje sjednicama Sudskog savjeta od 9. februara 2024. godine, od kada je održano devet sjednica.

Vlada je usvojila i informaciju o potrebi djelimičnog oslobađanja od obaveze čuvanja tajnog podatka ranijeg direkora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića, za potrebe vođenja parničnog postupka pred Osnovnim sudom u Podgorici i saslušanja u svojstvu svjedoka.

foto: Vlada Crne Gore

NIKŠIĆ PROGNOZA