Vlada odredila Milovića za zamjenika u savjetu protiv korupcije

Vlada Crne Gore odredila je na današnjoj sjednici ministra pravde Andreja Milovića za zamjenika predsjednika Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Savjetom će predsjedavati Momo Koprivica, potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju.

Savjet broji još 23 člana sa sekretarom.

Podsjetimo, Koprivica je prije mjesec dana saopštila da je Vlada osnovala Savjet za borbu protiv korupcije.

„Vlada je pokazala volju da se uhvati u koštac sa korupocijom koja se tolerisala od strane bivših vlasti. Savjet će biti u reprezentativnom sastavu i biće to jedan izuzetan motor i katalizator za ubrzanje EU procesa“, poručio je tada Koprivica.

Vlada je nadalje saopštila da je donijela rješenje o imenovanju Partnerskog savjeta za regionalni razvoj na čelu sa Nikom Đelošajem, potpredsjednikom Vlade za ekonomsku politiku.

Ostala kadrovska rješenja: 

Vlada je imenovala Katarinu Čarapić za članicu Savjeta za prava djeteta, a postavila je Petra Ivanova Samarova za počasnog konzula Crne Gore u Loveču, u Bugarskoj. 

Milica Musović određena je za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva ekonomskog razvoja.

Razriješene su članice Odbora direktora Instituta za javno zdravlje Gordana Mijović i Danijela Vujošević.

Marija Raičević i Marija Palibrk imenovane su za članice Odbora direktora Instituta za javno zdravlje.

Donijeto je i rješenje o razrješenju Upravnog odbora Javne ustanove Službeni list Crne Gore u sastavu: Ivana Vujović, predsjednica i članovi Ivo Šoć, Goran Bajić, Stefan Lakušić, Tanja Brkuljan, Mišela Manojlović i Tamara Đurović, i rješenje o imenovanju Upravnog odbora ove Ustanove u sastavu: Nemanja Stamatović, predsjednik i članovi Zdravko Tomić, Marija Vešović, Željko Vujotić, Mišela Manojlović, Duško Stojanović i Nataša Novaković.

Donijeto je i rješenje o razrješenju članova Nadzornog odbora Javne ustanove Službeni list Crne Gore Jelene Velimirović i Rajka Radonjića, i rješenje o imenovanju Nadzornog odbora ove Ustavove u sastavu: Gorica Vojinović, predsjednica i članovi Marko Dušević i Milijana Ašanin.

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA