(VIDEO) Vuković: Ženski klub novi, snažan doprinos jačanju lokalne demokratije

Od danas, odbornice u Skupštini opštine Nikšić imaju novu mogućnost da svoje znanje, energiju i kreativnost stave u službu afirmacije rodne ravnopravnosti na svim nivoima odlučivanja, istakao je predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

U nikšićkoj lokalnoj Skupštini danas je formiran Ženski odbornički klub. U Skupštini opštine Nikšić 41 je odbornik, a među njima 17 pripadnica ljepšeg pola.

„Nakon formiranja Dječijeg parlamenta i odluke o formiranju Romskog omladinskog parlamenta, Ženski klub je novi, snažan doprinos jačanju lokalne demokratije, što je jedan od ciljeva na čijem ostvarenju moramo raditi svi, svakodnevno i posvećeno. Siguran sam da će, kroz aktivnosti u ovom nadstranačkom tijelu, kao i kroz saradnju sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore i Klubovima drugih lokalnih parlamenata, naše drage koleginice, bez obzira na političke i ideološke razlike, novim idejama, inicijativama, a naročito – demonstracijom solidarnosti i humanosti, uspjeti da istinski oplemene naše društvo i našu političku scenu, i na djelu pokažu da je zajedničko djelovanje najkraća prečica do boljeg sjutra za sve nas“, naglasio je Vuković koji je Ženskom odborničkom klubu Skupštine opštine Nikšić poželio srećan i uspješan rad.

Foto: Fejsbuk/Nemanja Vuković

NIKŠIĆ PROGNOZA