(VIDEO) U Crnu Goru po prvi put zvanično pozvan Aleksandar Vučić

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, nakon inauguracije u Skupštini Crne Gore zakazanoj za 20. maj, prirediće prijem zajedno sa suprugom Milenom u Vili Gorica, saznaje Adria TV. Na prijem su, prema nezvaničnim informacijama te televizije, pozvani predsjednici država iz regiona, kao i predstavnici diplomatskog kora, politički, društveni, privredni i kulturni izaslanici.

Kao što je i tokom predizborne kampanje govorio, Milatović je obećao da će graditi dobrosusjedske odnose sa čelnicima svih zemalja zapadnog Balkana. U tom duhu pozivnica za inauguracioni koktel upućena je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevu Pendarovskom…

Aleksandar Vučić poslednji put boravio je u Crnoj Gori prisustvujući sahrani mitropolita Amfilohija 30. oktobra 2020. godine.

Vučić, otkad je izabran za predsjednika Srbije nikada nije došao na zvaničan poziv Podgorice, i ranije je sam izjavio da jedino u zvaničnu posjetu nije došao u Crnu Goru. U junu prošle godine, Vučić je u izjavi za Adria TV potvrdno odgovorio da će uskoro posjetiti Crnu Goru.

„Svakako ću doći u Crnu Goru, da li zvanično ili privatno – to je druga stvar“, kazao je tada Vučić, koji je prvi put za predsjednika Srbije izabran u aprilu 2017.godine.

S druge strane, Jakov Milatović je najavio da će tokom mandata raditi na građenju i jačanju odnosa između država regiona.

Jakov Milatovic u drugom krugu predsjednickih izbora 02. aprila 2023. godine izabran je za predsjednika Crne Gore kao prvi kandidat koji u poslednjih 30 godina ne dolazi iz redova Demokratske partije socijalista, tačnije od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori.

Izvor, video: Adria

NIKŠIĆ PROGNOZA