(VIDEO) Pepić: Ne smijemo dozvoliti nijednoj političkoj grupaciji da bude previše jaka

Emisiju „Kontakt“ možete pogledati večeras na Televiziji Nikšić u 20,30 časova.

Nadam se da nijedna politička grupacija na parlamentarnim izborima 11. juna, neće imati preko 20 %, već da će se formirati jedna post izborna koalicija, kazao je za Kontakt RTV Nikšić Dževdet Pepić, iz Pokreta Preokret.

„Ne smijemo dozvoliti nikom više da bude moćan kao što je bio Milo Đukanović i Demokratska partija socijalista. Ne bi dobro bilo da bilo koja politička grupacija, pa ni moj Pokret Preokret ima tako veliku moć. Poštujem svakoga ko ima svoju političku ideju. Ali budimo otvoreni-kod nas se ljudi malo bore za ideju više zbog toga što očekuju nešto. Ali ponavljam ne smije se dozvoliti nikome da bude izuzetno jak. Očekujem novu Vladu koja će raditi po principima i u kojoj niko nikoga neće ucjenjivati. Ko god dođe na vlast čeka ga veliki posao“, kazao je Pepić.

Pokret Preokret će učestvovati na parlamentarnim izborima i izbori su potrebni da svaka političkas partija vidi gdje je i koliku ima podršku građana.

„Ako nas građani prepoznaju to je u redu. Pa u redu je i ako nas ne prepoznaju jer hoćemo da vidimo kolika nam je snaga i ko stoji iza nas. Zato mislim da sve političke partije treba samostalno da izađu na izbore i da vide koliko vrijede i odmjere snage. Mada primjećujem da se partije koje su sada u tehničkoj Vladi, plaše da izađu na izbore“, kazao je Pepić.

Bojana Kostić

Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA