(VIDEO) Održan drugi kongres Biram Crnu Goru, Novaković: Samo zajedno možemo stvoriti prosperitetniju i pravedniju budućnost

U sali Skupštine opštine Bar održan je II kongres partije Biram Crnu Goru.

Generalni sekretar Pokreta „Evropa sad“ Boris Pejović je rekao da je vizija savremene države pobijedila na izborima 2. aprila jer je to vizija u kojoj su svi građani dostojanstveni i ravnopravni i koja je sve ujedinila.

On je, kako je saopšteno iz Biram Crna Gora, kazao da je Crna Gora poslije dugo vremena položila ozbiljan test demokratije i to sa najvećom ocjenom.

„Ostaje nam još jedan jako bitan ispit za 11. jun ali smo sigurni da neće biti nikakvog iznenađenja jer smo spremni i sazreli kao društvo za novu epohu i napredak koji neće biti samo nada već i realnost“, rekao je Pejović i dodao da je uvjeren da će Biram Crna Groa ostati na putu jedne nove, pravednije i slobodne Crne Gore.

Predsjednik Biram Crnu Goru Radomir Novaković Cakan je podsjetio da se Crna Gora suočava već godinama sa velikim izazovima.

On je naglasio da kao vječiti optimista čvrsto vjeruje da će poslije parlamentarnih izbora 11. juna neizvjesnosti konačno doći kraj.

„Naša je dužnost da i na nove izazove odgovorimo kao i uvijek – nepokolebljivom snagom i upornošću“, rekao je Novaković i istakao da će nastaviti kao i do sada da slušaju glas naroda i dodao da „ukoliko tako budemo radili, znam da ćemo uspjeti“.

„Kao neko ko je preko 30 godina u privatnom biznisu znam da vrijeme izazova nosi sa sobom i nove mogućnosti. I te mogućnosti nezaustavljivo dolaze. Naše je da nastavimo da radimo na stvaranju boljih uslova u privredi, turizmu i preduzetništvu, naročito kada su mladi u pitanju”, naveo je Novaković.

Istakao je i da se kao društvo suočavamo sa izazovom duboke podijeljenost na svim nivoima.

„Kao predsjednik Biram Crnu Goru zahtijevam od svih članova da nikada i ničim ne doprinesete daljim podjelama već da radite sve što je u vašoj moći da se te podjele u narednom periodu smanje. Samo zajedno možemo stvoriti svjetliju, prosperitetniju i pravedniju budućnost i Bara i naše voljene Crne Gore. Oni to zaslužuju. Mi to zaslužujemo i siguran sam da ćemo uspjeti u tome“, zaključio je Novaković.

Kongresu su prisustvovali funkcioneri Pokret Evropa Sad Boris Pejović i Andrej Milović, CIVIS-a Zoran Miljanić, Žarko Šćekić i Miloš Rajović, Bošnjačke stranke Suljo Mustafić, Pokreta za promjene Vladan Raičević, Force Ilir Čapuni, Demokratske Crne Gor Dušan Masoničić, Novske liste Darko Klasić, Bokeškog foruma Andrija Petković, Radničke partije Maksim Vučinić, Stranka pravde i pomirenja Sadat Dacić, Edin Duraković, Admir Hasnić, Amina Agović, Demhrišćanskog pokreta Dejan Vukšić, Liberalne partije Dubravka Vujičić, pokreta „Preokret“ Rade Vojvodić i prijatelj Biram Crna Gora Milan Đukić.

Izvor, foto, video: Mediabiro

NIKŠIĆ PROGNOZA