(VIDEO) Muratović: Od Milatovića očekujem da poštuje Ustav i da bude predsjednik svih građana

Demokratska partija socijalista (DPS) na minulim predsjedničkim izborima  ostvarila je ozbiljan rezultat od 154.000 glasova i nastojaćemo da taj rezultat ponovimo na parlamentarnim izborima“, rekao je gostujući u jutarnjem programu RTNK šef Odborničkog kluba „Evropski tim za Nikšić“ Boris Muratović.

Kandidat DPS-a Milo Đukanović, koji je u prethodnih pet godina bio predsjednik države, na toj funkciji bio je na visini zadatka, a Muratović ističe da to očekuju i od novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

„Što se tiče novog predsjednika rekao sam i nemam problem  sa timi, niti ću ikad, niti ja ni bilo ko od mojih kolega imati ikakav ignorantski odnos upravo prema tom čovjeku. On će 21. maja biti inaugurisan u predsjednika i mi poštujemo instituciju predsjednika i moram konstatovati,  iako smo možda negdje dosadni sa tom tezom, ali zaista to je značajno i vrlo bitno za pomenuti  da institucija predsjednika na čelu koje je bio Milo Đukanović u prethodnom petogodišnjem mandatu je jedina institucija koja je funkcionisala u ovoj državi, jedina institucija koja se nikad nije ogriješila o najviši pravni akt jedne države. Tako da u slučaju Đukanovića uvijek je bio na visini zadatka, donosio je ustavne odluke, isto očekujem i od narednog predsjednika. Nadam se da će imati mudrosti, da će opravdati povjerenje koje su mu ukazali građani i normalno da će biti predsjednik svih građana“, rekao je Muratović.

DPS  za predstojeće parlamentarne izbore pregovara sa svojim, kako je Muratović kazao, tradicionalnim koalicionim partnerima. Konačnu odluku o načinu nastupa na tim izborima do 16.maja donijeće organi partije.

„Što se tiče DPS-a mi imamo visoke ciljeve, kao i uvijek. Mi i dalje želimo ostati najjača politička parija u Crnoj Gori , što i jesmo bili prethodnih 30 godina i želimo zadržati svoju relevantnost. Normalno da pored svega ovoga što sam pomenuo uz jasno koncipiran program i strategiju, normalno i ekonomske teme koje će građani Crne Gore imati prilike i da vide i da čuju u narednim danima“, kazao je Muratović.

Naglasio je da je DPS jedina koja ima jasne ciljeve.

„Moramo se usaglasiti da ni jedna druga politička partija nema jasne ciljeve. Imaju samo borbu protiv DPS-a i to je to. Isto kao što smo imali na predsjedničkim izborima, mi nismo imali dva kandidata , mi smo imali glasanje za predsjednika Mila Đukanovića i protiv predsjednika Mila Đukanovića. Tako da oni su i dalje u nekoj toj borbi protiv DPS-a, koji je inače poražen, kako su i sami rekli, u avgustu 2020. godined. Mi nemamo nikakav problem sa tim , nijesmo odstupili od svog koncepta, od svog programa partije. Mi smo građanska patrija koja se zalaže za građanski koncept društva i normalno da svi želimo vidjeti dobronamjernog i odgovornog domaćina u našoj državi u vidu nove proevropske i moderne vlade koja će se baviti isključivo nacionalnim interesima i domaćim i međunarodnim ugledom Crne Gore što ne možemo reći da je bio slučaj makar u prethodne dvije Vlade, odnosno kada je bila u pitanju 42. i 43. Vlada“, ocijenio je između ostalog Muratović.

Biljana Brašnjo

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA