(VIDEO) Koprivica: Mislim da je 2. april recept za političku stabilnost

Komentarišući aktuelna pitanja u Crnoj Gori, Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore, kazao je u emisji Kontakt na RTV NIkšić, da su parlamentarni izbori neminovni.

„Neophodno je objedinjavanje proevropskih, građanskih, progresivnih snaga da bi to bila jedna zaloga za sigurnu pobjedu i za obezbjeđenje političke stabilnosti u Crnoj Gori. Imamo jasnu programsku orijenataciju, mislim da je to „antimafija“ program. Sa GP URA, iako je bilo nesuglasica u prethodnom periodu, imamo određen građanski savez i mislim da je to okosnica građanskog bloka. Borbu protiv korupcije i kriminala zahtijeva jedinstvo i objedinjavanje. Mislim da je 2.april, drugi krug predjendičkih izbora i ta kampanja kao i pobjeda Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima dala određene recepte. To je da objedinjavnje tih progresivnih, proevropskih snaga jeste model koji dovodi do političke stabilnosti. Tako da tu vidim šansu, ali Glavni odbori će donijeti konačne odluke“, kazao je Koprivica.

Govoreći o Izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, kojim je predviđeno osnivanje državne firme koja bi imala monopol u priređivanju lutrijskih igara na sreću, ali i pravo priređivanja drugih igara na sreću, Koprivica je ukazao na višetruk značaj.

„Cilj izmjena i dopuna zakona koje smo predložili je uspostavljanje održivog fiskalnog, društveno odgovornog modela za organizaciju i priređivanje lutrijskih igara na sreću, kako bi se stalo na put neregularnostima. Neophodno je uvesti red i transparentnost u privrednom poslovanju, i novac vrati u državni budžet. Primarni cilj je zaštita porodica i djece, a onda punjenje državnog budžeta“, naglasio je Koprivica.

Emisiju Kontakt na RTV Nikšić možete pogledati večeras od 20.30 časova.

NIKŠIĆ PROGNOZA