(VIDEO) Knežević: Ako BS ne napusti koaliciju sa DPS-om u Bijelom Polju, Spajić da smijeni sve njihove ministre

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je da je bio protiv ulaska Bošnjačke stranke (BS) u Vladu dok ne revidira svoj odnos sa DPS-om.

On je na svom Fejsbuk profilu podijelio snimak sa panel diskusije gdje je govorio sa zajedno sa liderom URE Dritanom Abazovićem i predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem

– Oni su saopštili da će do kraja godine da napuste koaliciju sa DPS-om u Bijelom Polju. Ukoliko to ne urade, premijer Spajić ima obavezu da inicira smjenu ministara iz Bošnjačke stranke – rekao je Knežević.

Kazao je da ostaje da se vidi hoće li BS održati riječ, ali i hoće li to uraditi Spajić.

On je rekao da je predsjednik Milatović neko ko je zagovarao ulazak BS u Vladu, a da je sada promijenio mišljenje.

– Po prvi put sada nekome smeta što su u Vladi Srbi, Bošnjaci, Albanci, sve nacionalne zajednici, a problem je što smo mi u koalciji sa Spajićem, ali da je na čelu Vlade Abazović ili Milatović, to ne bi bio problem- kazao je Knežević.

On je rekao da je URA srušila vlast u Podgorici jer misle da će tako izazvati prijevremene parlamentarne izbore.

– To je legitimno, nemojte da me ubjeđujete da je to nešto najbolje što se desilo Podgorici – rekao je on.

Knežević je tokom diskusije Abazoviću i Milatoviću rekao da će koalicija kojoj pripada tražiti mjesto gradonačelnika Podgorice ukoliko na izborima osvoje najviše glasova.

– Ako vi nećete, ići ćemo na nove izbore jer mi sa DPS-om nećemo, a vi ste imali iskustava sa DPS-om. Zato sam pitao možemo li sada da se obavežemo da vaša i naša koalicija neće praviti nikakve aranžmane sa DPS-om. Nema potrebe da se mi obavezujemo jer mi nikad nećemo podržati Nermina Abdića. Ja sam ovo pitao zato što sumnjam da bi vi mogli da tražite podršku. Moje su se sumnje potvrdile jer vi sad saopštavate da će ili gradonačelnik biti Luka Rakčević ili nema dogovora. Ako osvojimo mi najviše glasova, naš će biti gradonačelnik – kazao je Knežević i dodao da ako neko misli da će da osvoji tri do pet odsto glasova i da ima gradonačelnika – taj neće imati podršku koalicije ZBCG.

foto: Screenshot/DNP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA