(VIDEO) Joković: Ulazak u 43. Vladu jedna od najboljih odluka SNP-a

Vladimir Joković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i lider SNP-a, gostujući u našoj emisiji Vox Populi sa Vanjom Damjanović komentarisao je aktuelnu političku situaciju u susret vanrednim parlamentarnim izborima. Iako postoje navodi da će se izbori odložiti, Joković vjeruje da će se održati u junu i ističe da je SNP spreman da samostalno nastupi, ali i da su otvoreni za koalicije.

„Ja bih se založio za to da oni koji su pobijedili 30. avgusta naprave neki dogovor da niko iz ovog procesa ne izađe poražen. Novonastale partije koje prema nekim anketama imaju najveću podršku apsolutno ništa nijesu dale za to što smo se mi borili 30 godina. Naravno, sud je građana, biće razgovora i oko koalicija i šta god da bude, mi smo spremni“, kazao je Joković.

Komitet ministara Savjeta Evrope odobrio je zahtjev Kosova za prijem u tu međunarodnu organizaciju 24. aprila, za šta je glasala i predstavnica Crne Gore. Joković naglašava da za tu odluku nije znao.

„Mi iz SNP-a apsolutno nijesmo znali ni da će se glasati, niti ko je odlučio da naš predstavnik u Savjetu Evrope glasa da se primi Kosovo. Mi za to ne bismo glasali, zašto se nekome žurilo tražićemo odgovor. Obavio sam jedan razgovor sa premijerom, i oko toga će biti i dalje rasprave“, ističe Joković.

Ubijeđen je u ispravnost odluke da SNP bude dio 43. Vlade Crne Gore, za koju tvrdi da je postigla izvanredne rezultate.

„Sad se pokazalo da je ulazak u 43. Vladu jedna od najboljih odluka koju su organi SNP-a donijeli. Donijeli smo tu odluku iz ključnih razloga, da bi se više demokratizovala Crna Gora, potpisao Temeljni ugovor sa SPC, ispravile i eliminisale određene anomalije u društvu kako bi se suprotstavilo kriminalu i korupciji“, istakao je Joković.

Emisiju VOX POPULI sa Vanjom Damjanović pogledajte večeras u 20.30h.

NIKŠIĆ PROGNOZA