(VIDEO) Jakić: Ukidanje Odluke o raspuštanju Skupštine opštine Šavnik bilo je očekivano

Prvi čovjek Opštine Šavnik Jugoslav Jakić pozdravio je Odluku Vlade Crne Gore o prestanaku važenja Odluke o raspuštanju Skupštine opštine (SO) Šavnik. Kazao je da je  to bilo očekivano, jer prvobitna odluka Vlade nije bila utemeljena Ustavom i zakonom, da će nastaviti da rade u interesu građana do okončanja izbornog procesa i da očekuje da će politička konkurencija shvatiti da su propali svi pokušaji da se prekroji izborna volja građana u toj opštini. 

„Nije moguće doći do izborne pobjede na bilo koji drugi način osim na izborima i ne može se prekrajati izborna volja građana uvođenjem nekih drugih ljudi da upravljaju gradom preko prinudne uprave, institutom koji je namijenjen za neke druge okolnosti, a ne one koje su bile u Šavniku, što smo, čini mi se i uspjeli da objasnimo cjelokupnoj crnogorskoj javnosti“, kazao je Jakić za TVNK.

Jakić dodaje da se izborni proces mora završiti kako je počeo na dva izborna mjesta, u zgradi Opštine Šavnik i selu Kruševice, da država mora omogućiti građanima da se izjasne na ta dva biračka mjesta i dodaje da je u prethodnom periodu lokalna uprava funkcionisala bez problema, te da su redovno servisirane sve obaveze.

„Iako se izborni proces odugovlačio godinu i po dana, na vrijeme smo donosili sve odluke. Lokalni pralament je zasijedao, na vrijeme smo donijeli Odluku o budžetu i sve druge odluke koje su bile neophodne za funkcionisanje lokalne uprave“, navodi Jakić.

U opštini Šavnik su u proteklom periodu realizovani brojni infrastrukturni projekti, navodi Jakić, a realizuju se i mnogobrojne aktivnosti iz oblasti turizma, kulture, sporta i zabave u okviru pripreme ljetnje turističke sezone.

„Ove godine imamo veliki broj turista, više od prethodnih i očekujemo da će ova godina zaista biti rekordna“, zaključio je Jakić.

Od značajnijih infrastrukturnih projekata, Jakić izdvaja uređenje platoa kanjona Nevidio, nastavak izgradnje vodovoda Dobra Sela, a očekuju i početak izgradnje puta Kruševice-Bijela kao i raspisivanje tendera za izgradnju zgrade za socijalno ugrožene.

Nevena Bulajić
Foto/video: RTNK

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA