(VIDEO) Grubač: Nova Vlada nudi stabilan sistem

Desilo se ono što je najbolje za Crnu Goru, da PES ZBCG i Demokrate budu stub nove vlasti, smatra Vojin Grubač, politički analitičar.

Poslije svih ideoloških bitaka u posljenjih 30 godina, besmislenih ideoloških sukoba narod se umorio, kazao je Grubač u emisiji Kontakt RTV Nikšić.

„Napokon je definisan ključni cilj Crne Gore a to je ekonomija. Ekonomija je osnovni i jednini nacionalni interes. Svi ostali problemi su drugostepeni, oni će se morati završavati, ali ekonomija je glavna. Sve političke partije će morati zbog sopstvenog opstanka da ekonomiju stave u prvi plan. Partije starog obrasca nijesu bile spremne da preuzmu ekonomiju, koja je uvijek bila vruć krompir. To je jedino učinio Pokret Evropa sad i to je vrlo hrabro“, istakao je Grubač.

Komentarišući prioritete i program Vlade, odnosno ekspoze premijera Milojka Spajića ocijenio ga je temeljnim i izuzetno dobrim.

„Tu su ukazi ministarstvima u kom pravcu da djeluju i da se kreću. I ne samo po pitanju ekonomije i finansija, već svim resorima. Ukoliko uspiju da realizuju zacrtano to će biti odlično“, ističe Grubač.

Očekuje da će Vlada biti stabilna i da će sprovesti neophodne reforme, jer kako ističe u prilog tome ide činjenica da ima podršku 49 poslanika trenutno, s tim da Grubač, ne isključuje mogućnost da za godinu i po, dio vlasti bude i GP URA.

Intervju sa Vojinom Grubačem:

NIKŠIĆ PROGNOZA