(VIDEO) Gorčević: Filip Ivanović doprinijeće još više kao potpredsjednik Vlade, Božović će biti sjajan ministar pravde

Ministarka evropskih integracija Maida Gorčević kazala je da će Filip Ivanović, dosadašnji ministar vanjskih poslova, biti potpredsjednik Vlade za vanjske poslove i EU integracije, dok će Bojan Božović dosadašnji državni sektretar danas biti naimenovan za ministra pravde.

Ona je na Odboru za evropske intregracije kazala da Ivanović “postaje potpredsjednik vlade za vanjsku politiku i EU ingtegracije”.

Sjednicu ste mogli pratiti uživo na našem portalu:

“On će biti neko ko će biti predstavnik ispred PES na potpredsjedničkoj poziciji i sa te pozicije može da da doprinos još više, posebno ako uzmemo u obzir sve kontakte koje je imao do sada kao MVP”, rekla je Gorčević.

Bojan Božović, prema riječima Gorčević, biće sjajan ministar pravde.

“On ne napušta pregovaračku strukutru – naprotiv ojačava je sa pozicije ministra. On je dao izuzetan doprinos a sa pozicije ministra može da da još više ojača”, navela je ona.

Kada je u pitanju Rezolucija o Jasenovcu, Gorčević je kazala da smatra da je ispravno bilo usvojiti je, kao što će biti ispravno usvojiti bilo koji rezoluciju koja će imati za cilj kuluru sjećanja.

“Bilo koja država može da blokira Crnu Goru na putu ka EU. Smatram da je Hrvatska prijatelj Crne Gore i da odnosi treba da se njeguju i da sva pitanja otvorena a to nije samo pitanje rezolucije o Jasenovcu, već i brod Jadran i pitanje Prevlake, treba riješavati bilateralnim putem u narednom vremenskom periodu”, rekla je ministarka.

Dodaje i da tekst Rezolucije na bilo koji način ne utiče na hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori, i ne može, tvrdi, da poremeti odnose ako pažljivo čitamo tekst rezolucije.

Foto: Screenshot

NIKŠIĆ PROGNOZA