(VIDEO) Danas održana sjednica SO Plužine

Na X redovnoj sjednici SO Plužine konstantovano je da je Opštinska izborna komisija podnijela izvještaj o popuni upražnjenog odborničkog mjesta a mandat je verifikovan za odbornicu Nadu Cicmil.

Dnevni red 10. sjednice SO Plužine, na predlog Petra Mitrića, predsjednika, dopunjen je sa tri tačke i to, predlozima Odluka o osnivanju i proglašenju biznis zone Brezna, te predlogom odluke o saglasnosti na potpisivanje Ugovora o ispunjenju nerealizovanih obaveza prema Opštini Plužine nastalih po osnovu Izgradnje HE Piva. Dopuna dnevnog reda je usvojena a upravo su ove tačke izazvale i najviše polemike među odbornicima.

Predlog Saglasnosti na potpisivanje ugovora o ispunjenju nerealizovanih obaveza nastalih po osnovu izgradnje HE Piva predviđa, između ostalog, kružnu saobraćajnicu – fazu 2, kolektor sa prečišćivačem otpadnih voda, nabavku mobilnog drobiličnog postrojenja sa pratećom mehanizacijom, te uređenje prostora u naselju prema DUP-u . Odgovarajući na postavljena pitanja odbornika u vezi sa Predlogom saglasnosti predsjednik Opštine Plužine je naglasio da je ugovorom iz 1975. godine po istom osnovu obuhvaćeno i nekoliko sela te da nije samo u fokusu samo opštinsko jezgro.

Između ostalog, na početku redovnog zasjedanja odbornik i predstavnik NVO Ognjište Baja Pivljanina, Novica Gogić predložio je dopunu Dnevnog reda kroz predlog odluke koja bi se ticala izgradnje spomen obilježja u rodnom mjestu Pivskog junaka, Rudinicama ali nije razmatran zbog neblagovremenosti podnošenja.

Dragana Papović
Foto/video: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA