(VIDEO) Abazović: Vrijeme će pokazati ko ima ili nema podršku za vladu

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je, nakon današnjih konsultacija sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem o mandataru za sastav nove vlade, da će vrijeme pokazati ko ima ili nema podršku za vladu.

„Imali smo jako ugodan razgovor. Ko ima ili nema podršku za vladu, vidjećemo. Vrijeme će pokazati. Navijamo da se vlada sastavi što prije. Očekivali smo da se ovo završi što prije, ali još ne treba gubiti nadu“, kazao je Abazović novinarima nakon sastanka u Rezidenciji predsjednika na Cetinju.

Rekao je da se URA ponaša krajnje fer i odgovorno. „Želimo svima puno sreće, ali… Nametnuli su se kao supermeni, sad baš i nije tako. Svima želim puno uspjeha.“

Abazović je kazao da će predložiti model, ako „oni ne mogu da dođu do većine“.

„Nemamo ni predsjednika Skupštine, a ušli smo u vanredno zasjedanje. Što prije naprave vladu, to bolje, torta čeka. Onda idemo u nove političke procese. Našu podršku ne mogu da imaju oni koji s nama ne razgovaraju. Mi sebe vidimo u 45. Vladi. Što prije dobijemo 44. Vladu, imaćemo 45. Vladu. Ako oni ne mogu da dođu do većine, mi ćemo predložiti model. Ali to neću sad komentarisati“, kazao je on.

Na pitanje ako ne bude većinske vlade, da li nas ponovo čeka manjinska, odgovorio je:

„Zašto bismo imali manjinsku vladu kad smo imali izbore? Svašta sam čuo u ova dva mjeseca, ali ne bih da se uključujem. Sad se priča o različitim modalitetima. Ako ne uspiju da naprave vladu, ja ću predložiti jedan model“, dodao je.

Zašto bi imali manjinsku vladu kad smo imali izbore? Svašta sam čuo u ova dva mjeseca, ali ne bih da se uključujem. Sad se priča o različitim modalitetima. Ako ne uspiju da naprave vladu, ja ću predložiti jedan model.

Milatović je sastankom sa liderom GP URA otpočeo treći dan konsultacija o određivanju mandatara za sastav vlade.

Sastanak Milatovića i Abazovića počeo je oko 9.15 časova, u Rezidenciji predsjednika na Cetinju. Osim Abazovića, GP URA na sastanku predstavljali su i potpredsjednici te partije Milena Vuković Sekulović i Miloš Konatar.

Šef države danas će razgovarati i s predstavnicima Socijaldemokrata (SD), Socijalističke narodne partije (SNP) i Hrvatske građanske inicijative (HGI).

Milatović se juče sastao s funkcionerima Demokrata, Bošnjačke stranke (BS) i Demokratske narodne partije (DNP), a prekjuče s predstavnicima Pokreta Evropa sad (PES), Demokratske partije socijalista (DPS) i Nove srpske demokratije (NSD).

foto/video:Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA