Vešović: URA plagirala projekat „Stan za sve“

Šef kluba odbornika Demokratski front – Prava Crna Gora, Demokratska narodna partija, Radnička partija u parlamentu Glavnog grada Stefan Vešović kazao je da je razlika između programa “Stan za sve” i programa “Gradski stan” isključivo u predlagaču.

„Danas smo imali prilike da vidimo prezentaciju nečega što kolege iz URA-e nazivaju “Stan za sve”. Moram da iskažem prije svega bezuslovnu podršku svakom rešenju koje je održivo a koje suštinski rešava odredjene probleme gradjana Crne Gore. Uvijek ću biti tu da dobra rešenja podržim i pomognem u realizaciji“, kaže Vešović.

Ipak, kako kaže, danas smo na djelu vidjeli i bestidno predstavljanje tudjih ideja kao svojih.

„U prethodnom periodu smo mogli da vidimo razna mešetarenja na političkoj sceni, ali ovakvi potezi su do sada nezapamćeni u politici Crne Gore. Naime, u Podgorici se već radi na identičnom projektu pod nazovom “Gradski stan”“, navodi se u saopštenju.

Ovaj projekat je dobio podršku svih odbornika u Skupštini Glavnog grada, izmedju ostalog i partije i odbornice koja je danas predstavila program “Stan za sve”.

„Moram podvući da se radi o doslovice identičnom projektu koji je svoje obrise dobio jos prije tri godine, kada je kao dio programa Prave Crne Gore predstavljen javnosti, a onda godinu dana kasnije bio dio izbornog programa koalicije Za Budućnost Podgorice, da bi na avgustovskoj sjednici Skupštine Glavnog grada i formalno bio prihvaćen. Od tada do danas, dobijeni su i urbanističko-tehnički uslovi za izgradnju poslovno-stambenog objekta na lokaciji koja je predvidjena za “Gradski stan” čime su se stekli uslovi da se počne sa izradom idejnog projekta za koji su već odvojena sredstva u budžetu Glavnog grada. Takodje, IFC (International Financial Corporation) uveliko radi feasibility studiju za ovaj projekat, jer su ga prepoznali kao nešto što je održivo i u šta vrijedi ulagati“, istakao je Vešović.

Kako kaže,  kvalitetne ideje uvijek su bile i biće na meti prisvajanja i inspiracije, ali one koje su već prešle odredjene korake ka realizaciji, „smatram da ne bi trebalo na ovako očigledan način svojatati. Iako, moram priznati, mi je uvijek drago da budem inspiracija pozitivnim stvarima“.

„Kolege iz URA-e vjerovatno u prethodnom periodu, dok su bili na vlasti, nisu imali vremena da se posvete ključnim stvarima za gradjane, pa sada iz opozicionih klupa pokušavaju da vrate imidž gradjanske partije. Razumijem politički oportunizam, ali realnost nam kaže da ipak nije sve u politici. Ima nešto i u poštenju. Na koncu, Nikola Tesla je rekao: Nije mi žao što kradu moje ideje, žao mi je što nemaju svoje“, zaključio je Vešović.

Foto: Prava Crna Gora

NIKŠIĆ PROGNOZA