Vešović: Sa sudbinom DPS-a će se suočiti i oni koji su se odlučili na skraćenje mandata sa tom partijom

Oni koji su se odlučili na skraćenje mandata u saradnji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) suočiće se sa istom sudbinom kao i ta stranka, kazao je predsjednik podgoričkog odbora Prave Crne Gore Stefan Vešović.

Ta partija je saopštila da će, „u susret formalnim pregovorima oko eventualnih koalicija za predstojeće izbore u Podgorici, djelovati u odnosu na potpisani koalicioni sporazum sa Demokratskom narodnom partijom“.

Prava navodi da su Vešović, sekretarka tog odbora Ana Dujović održali sastanak sa povjerenicima mjesnih zajednica u Podgorici, u cilju izrade strategije za predstojeće izbore zakazane za 29. septembar, a da je sastanku prisustvovala i generalna sekretarka Prave Aleksandra Deletić.

Vešović je kazao je da je Prava za nešto više od godinu dana, koliko je dio vlasti u Podgorici, uspjela da ispuni obećanja data građanima, uključujući projekat „Gradski stan“:

„Ovim projektom smo pokazali da se upornim i doslednim radom mogu ostvariti konkretni rezultati za građane, što je naš prioritet i u narednom periodu. Oni koji su se odlučili na skraćenje mandata u saradnji sa DPS-om suočiće se sa istom sudbinom kao i DPS. Blokirati grad i trošiti gotovo milion eura na nepotreban izborni proces pokazuje krajnju neodgovornost, naročito prema građanima Podgorice. Vjerujem da će 29. septembra, oni koji su predano radili dobiti podršku građana te da će narod kazniti prazna obećanja i floskule političkih konvertita“, kazao je on.

Deletić je naglasila važnost intenziviranja aktivnosti na terenu.

„Građani su umorni od političara koji su obećavali promjene, a potom iznevjerili povjerenje i sarađivali s onima protiv kojih su se borili. Prava Crna Gora neće dozvoliti povratak na staro, već će nastaviti da gradi pravedniju i bolju Podgoricu,“ rekla je Deletić.

Dujović je kazala da su građani „iscrpljeni stalnim izborima i političkim kampanjama“, te da odgovornost za to ne leži na Pravoj Crnoj Gori.

„Mi smo dali sve od sebe da Podgorica krene nekim novim putem u odnosu na stanje u kojem smo je zatekli. Vjerujem da će se oni koji su skratili mandat Skupštini suočiti sa građanima i konačno shvatiti pogubnost politika koje sprovode,“ kazala je Dujović.

Kako je saopšteno, na sastanku su „dogovoreni konkretni koraci za jačanje prisustva Prave Crne Gore u svim mjesnim zajednicama Podgorice“. „U susret formalnim pregovorima oko eventualnih koalicija za predstojeće izbore u Podgorici, Prava Crna Gora će djelovati u odnosu na potpisani koalicioni sporazum sa Demokratskom narodnom partijom“, zaključuje se u saopštenju.

Foto: Prava Crna Gora

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA