Vešović: Pokret za Podgoricu rekao da nema dogovora

Sastanak predstavnika većine u Skupštini Glavnog grada, na kojem će se eventualno odlučiti kako će se prevazići kriza vlasti u Podgorici, počeo je oko 17 sati, a odbornik Prave Crne Gore Stefan Vešović je rekao da je Pokret za Podgoricu kazao da nema dogovora.

Sastanak i dalje traje, a Vešović je novinarima ispred zgrade, oko 18.45 sati, kazao da je ovo treći ili četvrti sastanak vladajuće većine, ali da se nije mnogo pomjerilo sa početne pozicije.

Vešović je kazao da ima osjećaj da se sa strane utiče na dogovore, ali i da smatra da neki dolaze na sastanke sa ciljem da do dogovora ne dođe.

„Zakon je predvidio da se izbori održavaju na četiri godine s razlogom. I vanredni izbori bi iste kolege doveli da pregovaraju“, rekao je Vešović.

Ni on nije direktno htio da kaže ko su ti koji dolaze na sastanke da onemoguće dogovor.

Lider Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, koji je oko 18 sati izašao i nakratko se obratio novinarima, kazao je da su pregovori i dalje u toku, kao i da su i dalje teški i komplikovani.

„Pojedine kolege su se od dobra pokvarile. Dobile su toliko funkcija i ne mogu da cijene ono zbog čega ih je narod izabrao. Smatram da je potrebno dati šansu pregovorima“, kazao je Dajković.

On je rekao da je zadovoljan radom većine u Glavnom gradu, ali i da nije za to da se ide na nove izbore.

Dajković nije precizno odgovorio ko je najzaslužniji za probleme, ali je rekao da je problem „PES-a i bivšeg PES-a“ postao problem svih građana.

„Niko od njih neće dobiti više nego na prošlim izborima, a mislim da će mnogi dobiti manje“, ocijenio je šef SCG.

Predstavnici Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu do sinoć su imali rok koji im je dao ostatak vladajuće koalicije da riješe nesuglasice, među kojima su i zahtjevi da dodatno podijele funkcije i novac za finansiranje rada klubova, ali je konkretan dogovor izostao.

U zgradu lokalnog parlamenta došli su: gradonačelnica Olivera Injac i Boris Pejović iz Pokreta Evropa sad, članovi Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić i Balša Špadijer, te odbornik Demokratske narodne partije Vladimir Bulatović.

Demokrate na pregovorima predstavlja ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović, ispred Građanskog pokreta URA u pregovorima učestvuje Milena Vuković Sekulović, a došli su i predstavnici Pokreta za promjene Branka Bošnjak, Goran Šćepanović i Anika Bajić.

Na sastanak je došao Branko Kovačević ispred Ujedinjene Crne Gore, predsjednik i odbornik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković i Boban Radević, Maja Vučelić iz CIVIS-a, Stefan Vešović ispred Prave Crne Gore…

Prilikom susreta na stepeništu Skupštine, Dajković je poručio gradonačelnici Injac da ima njegovu podršku.

Iz opozicije ranije su upućene inicijative na potpis svim partijama – za razrješenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i za skraćenje mandata lokalnom parlamentu.

foto: Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA