„Već sada su izvjesni dometi Spajićeve politike i njegovog tima“

Ekspoze koji je Milojko Spajić kicoški odbio da pročita na izbornoj sjednici Parlamenta školski je primjer površnog, frazeološkog i propagandnog teksta, saopštili su iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Ovaj studentski uradak ilustrativno svjedoči o budućoj vladinoj populističkoj i improvizatorskoj politici. Ako apstrahujemo nebuloze o švajcarskoj i singapurskoj perspektivi Crne Gore i gizdave naslove sektorskih politika, ponuđeni program je galimatijas obećanih ciljeva, mutnih namjera, nerealnih želja i nešto malo konkretnih nagovještaja”, piše u saopštenju.

Istovremeno, kako kažu, premijer se svojski potrudio da izbjegne stvarnost i neodgovorno prećuti neuralgične teme, poput Vučićevog velikosrpskog intervencionizma, antizapadnog i anticrnogorskog djelovanja SPC, razarajuće partitokratije, deprimirajućeg stanja u nizu društvenih oblasti, raspada institucija pod avgustovskom većinom kojoj i sam pripada, primitivizacije i klerikalizacije društva itd.

“Niti je ponudio odgovor na pitanje kako ima namjeru da vodi prozapadnu politiku u uslovima antizapadne opstrukcije iz Beograda i Moskve. U svakom slučaju, ako je suditi po ekspozeu i ako imamo u vidu dojmljivu nekvalifikovanost pretežnog dijela Vlade, onda su već sada izvjesni dometi Spajićeve politike i njegovog tima. Baš zato je zadatak kritičke javnosti i prozapadnih organizacija da svakodnevno prate rad Vlade, razobličavaju populizam i nerealna obećanja i upućuju na održiva i razumna rješenja”, zaključuje se u saopštenju.

Foto: GI 21. maj

NIKŠIĆ PROGNOZA