(VIDEO) Vlada: Veće plate za sudije i tužioce

Vlada je danas imala 63.sjednicu. 

Zasijedanje ste mogli pratiti uživo na Portalu RTNK:

Između ostalog, na sjednici su razmatrali i prijedloge zakona o izmjenama Zakona o akcizama, kao i Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru. 

Sjednica je počela predlozima za dopunu dnevnog reda. Ministar prosvjete u tehničkom mandatu Miomir Vojinović predložio je da se na dnevnom rrdu nađe Informacija o izgradnji nove Gimnazije i potrebe prenosa prava raspolaganaj nad građevinskim zemljištem.

Abazović: Tokom godišnjih odmora Vlada bez ikakvih restrikcija

Abazović je rekao da Vlada radi bez ikakavih restrikcija i dok traju godišnji odmori.

„Rasporedi u svim ministarstvima postoje, kao i u centralnoj zgradi Vlade. Biće aktivnosti tokom avgusta neke koje su već planirane, tako da ovo ni na koji način neće uticati na dinamiku rada“, naveo je Abazović.

Abazović: Vlada se prema državnom budžetu odnosi bolje nego svojim individualnim 

Abazović je rekao da se ova vlada prema državnom budžetu odnosi bolje nego prema svojim individualnim, privatnim budžetima.

„Želeći na svaki način nešto da uštedi, da sačuva“, rekao je Abazović.

O EPCG

Abazović je rekao da novac koji ima EPCG na računu, nikad nije imala u svojoj istoriji, osim kad se prodala. 

On je rekao da smo prošle godine u avgustu dnevno uvozili dva miliona eura struje.

„Ove godine imamo dnevno i uvoz, ali i izvoz. Skoro svakog dana smo u plusu“, naveo je Abazović.

Kazao je da sigurno ima prostora za unapređenje poslovanja, ali da stvari nijesu loše.

„Postavljena je dobra energetska osnova, ako se budu radili veliki energetski projekti, prije svega u Solaru, da naša situacija iz godine u godinu bude sve bolja“, rekao je Abazović.

Damjanović: Odlaganje povećanja cijena cigareta

Tokom rasprave o Predlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o akcizama, ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović rekao je da je procjena tog Ministarstva da novo povećanje cijena cigareta, koje bi trebalo da bude 1. januara, pomjere za godinu dana.

„Da ne odemo predaleko sa uvećanjam cijena cigareta, što bi moglo da uzorkuje ponovno pokretanje sivog tržišta, iako sprečavamo takve pokušaje“, dodao je Damjanović.

Abazović: Veće plate za sudije i tužioce

Tokom rasprave o Predlogu zakona o izmjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da će biti veće plate za tužioce, sudije.

„Vlada nastavlja podršku onima koji treba da sprovode pravdu“, dodao je Abazović.

Ministar finansija u tehničkom mandatu Aleksandar Damjanović saopštio je da predložili da se povećaju zarade u Osnovnom državnom tužilaštvu i Osnovnom sudu.

Dubravka Lalović opozvana sa dužnosti ambasadorke pri NATO

Vlada će na današnjoj sjednici opozvati Dubravku Lalović sa mjesta izvanredne i opunomoćene ambasadorke Crne Gore – stalne predstavnice – šefice Stalne misije Crne Gore pri NATO-u, zbog isteka mandata.

Nova Gimnazija u Podgorici

Sjednica je počela predlozima za dopunu dnevnog reda. Ministar prosvjete u tehničkom mandatu Miomir Vojinović predložio je da se, između ostalog, na dnevnom redu nađe Informacija o izgradnji nove Gimnazije u Podgorici i potrebe prenosa prava raspolaganja nad građevinskim zemljištem.

foto:Vlada CG

NIKŠIĆ PROGNOZA