(VIDEO) Sjednica Skupštine opštine Danilovgrad biće nastavljena u utorak

Sjednica Skupštine opštine (SO) Danilovgrad danas je trajala više sati, a odbornici nakon iscrpne rasprave nisu okončali sjednicu pa će biti nastavljena u utorak.

Današnje zasijedanje ste mogli pratiti uživo na Portalu RTNK:

Odbornici će razmatrati izvještaj o radu predsjednika Opštine Aleksandra Grgurovića i radu organa lokalne uprave i službi za 2023. godinu. Grgurović je član Glavnog odbora Pokreta Evropa sad (PES), ali je krajem februara ove godine dao ostavku na sve funkcije u  PES-u.

Grgurović je za predsjednika Opštine Danilovgrad izabran  u decembru 2022.godine.

U nastavku pročitajte o čemu će danilovgradska skupština danas još raspravljati:

Program obavljanja komunalnih djelatnosti Društva sa ograničenom odgovornošću ,,Vodovod i kanalizacija,, Danilovgrad sa finansijskim planom za 2024. godinu.

Program rada Društva sa ograničenom odgovornošću za uzgoj, zaštitu i lov divljači i riba Danilovgrad sa finansijskim planom za 2024. godinu.

Program rada Javne ustanove “Umjetnička kolonija“ Danilovgrad sa finansijskim planom za 2024. godinu.

Program rada Javne ustanove Centar za dnevni boravak djece sa smetnjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom u opštini Danilovgrad  sa finansijskim planom za 2024. godinu.

Predlog Lokalnog akcionog plana za mlade opštine Danilovgrad za 2024. godinu.

Predlog programa rada Skupštine opštine Danilovgrad za 2024. godinu.

Izvještaj o stanju uređenja prostora opštine Danilovgrad za 2023. godinu.

Predlog Programa uređenja prostora Opštine Danilovgrad za 2024. godinu sa Programom urbane sanacije.

Predlog odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama.

Predlog odluke o ustanovljavanju prava službenosti za polaganje kabla preko djelova kat.parcela br.855/3 i 3472/3 KO Bandići.

Predlog odluke o ustanovljavanju prava službenosti za polaganje kabla preko dijela kat.parcele br.1889 KO Grbe.

Predlog odluke o davanju saglasnosti na Predlog zahtjeva za prenos  raspolaganja i korišćenja, bez naknade, na nepokretnostima, evidentiranim u Listu nepokretnosti 189, KO Jastreb, u svojini Crne Gore, sa svojinskim ovalšćenjima Vlade Crne Gore.

Predlog odluke o davanju saglasnosti na Predlog zahtjeva za prenos  raspolaganja i korišćenja, bez naknade, na nepokretnosti, evidentiranoj po „A“ dijelu  Lista nepokretnosti 470, KO Spuž, u svojini Crne Gore, sa svojinskim ovalšćenjima Vlade Crne Gore.

Predlog odluke o naknadama odbornicima Skupštine opštine  Danilovgrad.

Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku Savjeta JU “Umjetnička kolonija“ o razrješenju poslovne direktorice JU „Umjetnička kolonija“ Danilovgrad.

foto/video:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA