(VIDEO) Milović: Ova Vlada je prevarila građane

Poslanici Demokratske partije socijalista na press konferenciji u Skupštini Crne Gore govorili su o 100 dana rada Vlade.

Konferenciju ste mogli pratiti uživo na našem portalu:

Na pres konferenciji govore šef Kluba poslanika Andrija Nikolić i poslanici Jevto Eraković i Nikola Rakočević.

Andrija Nikolić istakao je kako sada postoji opravdano nezadovoljstvo građana, koje se ogleda i u sve većem broju štrajkova.

„Bezbjednosni sektor je žrtva partijskih borbi za nadmoć, a sve o tome mogli smo vidjeti na jučerašnjoj sjednici odbora“, kazao je on.

Sve što je Crna Gora do sad uradila na polju evropskih integracija, istakao je, uradila je za vrijeme DPS-ovih vlada.

„Većinom upravlja lice koje se ilegalno nalazi. Vlada je zarobljenik Andrije Mandića i mora da relativizuje sve čime on unižava Crnu Goru“, dodao je.

Eraković: U Vladi postoji sukob između PES i Demokrata

Juče je, kako je istakao Jevto Eraković, tokom sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu otvoreno niz novih afera, povodom kojih bi SDT trebalo da reaguje.

„U ovoj Vladi postoji sukob između Evrope sad i Demokrata povodom sektora bezbjednosti“, poručio je on.

U pojedinim partijama iz vlasti, kaže on, doći će do raslojavanja.

Milović: Građani su prevareni sumanutim populizmom

Vlada Crne Gore sumanutim je populizmom prevarila građane, a na snazi je potpuno poguban ekonomski model, ističe Nikola Milović.

„Životni standard građana je opao, a kupovna moć je sve niža. O tome svjedoče i cijene u marketima i uvećani računi za struju, komunalne usluge, rentiranje, a posebno osnovnih životnih namirnica. Za 100 dana rada ove vlade nije donijeta nijedna ekonomska mjera koja bi uticala na standard građana“, rekao je Milović.

Crna Gora je, zaključio je,  zbog svega toga u riziku od urušavanja ekonomije.

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA