(VIDEO) Održana kratka sjednica Skupštine Crne Gore, poslanici opozicije ogorčeni na Spajića

Sjednica Skupštine je danas je ipak održana iako je premijer Milojko Spajić najavio da ne može doći da odgovara na pitanja poslanika.

Sjednicu ste mogli pratiti uživo na Portalu RTNK:

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić je obavijestio Skupštinu da će rad biti nastavljen u ponedeljak u 11.00h.

„Po dogovoru sa kolegijuma nastavljamo sa radom u ponedeljak kada očekujem premijerski sat u 11h“, saopštio je Mandić.

Predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, je kazao da se desila nesvakidašnja situacija, odnosno, da parlamentarna pozicija danas nije u skupštinskim klupama.

„Premijer Spajić nije direktor privatne kompanije. On je u ime građana, u skladu sa Ustavom i zakonom, izabran da brani interese građana Crne Gore. Samim tim treba da ispunjava sva prava i obaveze koje ima i u odnosu na ovaj parlament. Odgovorno tvrdim u hiljadu godina državnosti Crne Gore, …18 godina od sticanja nezavisnosti, veće neozbiljnosti, većeg šarlatana nikad nije bilo u Crnoj Gori“, kazao je Abazović.

Poslanik Bošnjačke stranke (BS) Mirsad Nurković zatražio je od Mandića da obavi svoju dužnost i obezbijedi rad Skupštine.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević rekao je da se potvrđuje ono što je juče rekao – da je Crna Gora zemlja čuda.

„Izgleda da je premijer sinoć shvatio da je popio koju više pa nas je u petak na subotu blizu ponoći obavijestio da neće doći u Parlament. To je neodgovoran i šarlatanski potez, nepoštovanje Parlamenta, a u konačnom- to je nepoštovanje i vas, predsjedniče, i Vašeg autoriteta“, rekao je Zirojević.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić obratio se građanima Crne Gore.

„Ima jedna izreka koja kaže: „Kad klovn uđe u palatu, onda on ne postaje kralj nego palata postaje cirkus. Crna Gora i nažalost crnogorski parlamentarizam, zahvaljujući neodgovornosti, prije svega parlamentarne većine, živi vrijeme cirkusa, apsurda u kojem je dozvoljeno predsjedniku Vlade da već četvrti ili peti put odlaže dolazak u parlament i izbjegava kontrolnu ulogu parlamenta“, kazao je Nikolić.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA