(VIDEO) Aktuelna politička dešavanja na državnom nivou odložila nastavak sjednice SO Nikšić

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić, koja je započeta 18.jula, trebala je danas da bude nastavljena. Međutim, kako je odbornike obavijestio predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković nastavak sjednice se odlaže na zahtjev odbornika većine.

„Zbog aktuelnih političkih dešavanja na državnom nivou, zbog obaveza određenog broja kolega da prisustvuju sjednici Skupštine Crne Gore dobio sam zahtjev klubova odbornika većine da današnje zasijedanje odložim, i sa radom nastavimo u četvrtak,25.jul, u 11 h“,rekao je Vuković.

U saopštenju nakon sjednice navedeno je da je Vuković uoči nastavka sjednice dobio zahtjev od klubova odbornika „Za budućnost Nikšića“(Demokratski front, Pokret za promjene, Radnička partija, Za život Nikšića), Demokrate-Demos i Socijalistička narodna partija -Ujedinjena Crna Gora, da sjednicu odloži jer „jedan broj odbornika nije u mogućnosti da prisustvuje današnjoj sjednici zbog obaveza u Skupštini Crne Gore i iz ličnih razloga“.

Na dnevnom redu sjednice je nekoliko tačaka o kojima su odbornici trebali da raspravljaju 18.jula. Sjednicu su tog dana prekinuli odbornici opozicije jer je njihova inicijativa za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, glasovima vladajuće većine skinuta sa dnevnog reda.

Nakon duže pauze zasijedanje je na kratko nastavljeno i tada je predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković obavijestio odbornike  da će sjednica biti nastavljena danas.

Odbornici će u četvrtak raspravljati o sledećem:

-Predlog odluke o davanju u zakup zemljišta putem prikupljanja ponuda radi postavljanja privremenih objekata u skladu sa Odlukom o donošenju programa privremenih objekata na teritoriji opštine Nikšić

-Informacija o ostvarivanju socijalne politike u opštini Nikšić za 2023.godinu sa predlogom ocjena i zaključaka

-U dnevni red  uvrštena je odluka o pristupanju Sporazumu gradonačelnika za klimu i energiju i izradi Akcionog plana za održivu energiju i klimu

Odbornici će imenovati predsjednika žirija za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2024.godinu jer je dr Marko Mitrović obavijestio predsjednika SO Nikšić Nemanju Vukovića da,zbog ranije preuzetih obaveza, podnosi ostavku na tu funkciju na koju je imenovan.

Biljana Brašnjo

foto:RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA