(VIDEO) Milatović: O politici Spajića i njegove Vlade su najbolje rekli građani Budve

Predsjednik države Jakov Milatović rekao je da su o predsjedniku Vlade i lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću i njegovoj politici najbolje rekli građani Budve.

Milatović je, odgovarajući na pitanja na pres konferenciji sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim, rekao da su mnogi politički lideri pretvorili Crnu Goru u dječije igralište neodgovornim porukama, netransparentnim ponašanjem…

Pres konferenciju mogli ste pratiti uživo na linku ispod:

„I to mora da prestane ukoliko želimo da od Crne Gore napravimo zemlju vladavine prava. Moramo imati prije svega odgovornije i transparentnije ponašanje od onih koji obnašaju najviše funkcije u Crnoj Gori uključujuči i predsjednika Vlade. O predsjedniku Vlade i njegovoj politici najbolje su rekli građani Budve, a to trenutno zna cijela Crna Gora. Građani su oni koji uvijek oni koji najbolje vide stvari“, rekao je Milatović.

Istakao je da je ponosan na sve što je uradio u dijelu demokratske tranzicije, ali da je se odvojio u trenutku kada je vidio da je pokret odstupio od vrijednosnih stavova.

On je dodao da je uvijek imao na umu interes države i građana „za razliku od mnogih koji svakodnevno politički trguju sa mnogim stvarima koje nisu dobre za Crnu Goru“.

Komentarišući izjavu Spajića da su on i ministar pravde Andrej Milović šuruju, Milatović je rekao da je to stvar Vlade i da se neće miješati.

„Važno je da kompletan proces bude otvoren za javnost kako bi ona bila objektivno informisana zbog čega je došlo do slučaja, da vidimo rasplet cijele situacije jer je Crna Gora umorna od neodgovornosti i netransparentnosti“, rekao je Milatović

Onaj ko je dobro radio ne treba da se boji izbora

Predsjednik je poručio da se kriza vlasti u Podgorici može razriješiti na dva načina – dogovorom ili izborima.

„Ukoliko se između političkih aktera dogovorom ne bude mogla razriješiti kriza onda je apsolutno legitimno da odbornici vrate mandat građanima kako bi oni mogli da daju sud na vanrednim izborima“, kaže Milatović.

Dodao je da je odgovornost uvijek najveća kod onog ko najviše i vrši vlast.

„Kao neko ko je predvodio listu PES-a na lokalnim izborima u Podgorici osjećam da stvari ne idu dinamikom koja je bila obećana i koju su očekivali građani i da je upravo to suština problema i krize. Uvijek sam pristalica dogovora i rješenja koja traže dogovor. Onaj ko je dobro radio svoj posao sasvim sigurno ne treba da se boji izbora. Plašiti se izbora znači plašiti se suda građana“, zaključio je.

Foto: Kabinet predsjednika

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA