(UŽIVO) PES-Demokrate: Do 11 sati glasalo 14,47 odsto birača

U Podgorici se danas održavaju vanredni lokalni izbori. Biračka mjesta otvorena su od sedam do 20 sati. U Glavnom gradu ima 212 biračkih mjesta, a pravo glasa ima 145.724 birača.

Izborni dan u Podgorici možete pratiti uživo na našem portalu:

11:04h Demokrate i PES saopštili su da je svoje biračko pravo na lokalnim izborima u Podgorici do 11 sati iskoristilo 14,47 odsto upisanih birača.

10:35h Nosilac liste „I riječju i djelom“, Nermin Abdić glasao je u vrtiću na Koniku.

Nermin Abdić
Foto: MediaBiro

10:34h Kandidat za gradonačelnika liste „Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu“ Luka Rakčević glasao je na biračkom mjestu JU OŠ „Sutjeska“.

Luka Rakčević
Foto: Boris Pejović

10:09h Nosilac liste Preokret – Ovako više ne može – Srđan Perić glasao je na biračkom mjestu 62-A AD Zaštita (Oktobarske revolucije 70).

Srđan Perić
Foto: Pokret Preokret

10:02 OIK: Samo manji tehnički problemi

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović kazao je za TVCG da nema prijavljenih nepravinosti, te da su svi problemi bili vezani za sitne nepravilnosti i tehničke prirode.

„Sve te tehničke stvari ne mogu da utiču na reguarnost izbora“, kazao je Filipović.

09:35h Biračko pravo iskoristio je i predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković.

DM glasanje
Foto: MediaBiro

09:14h Koalicija Demokrate – PES saopštila je da je svoje biračko pravo do devet sati iskoristilo 4,49 odsto upisanih birača u Glavnom gradu.

09:11h CDT je saopštio da je do devet sati glasalo 4,4 odsto birača, što je, kako kažu, 6.460 glasača. 

To je, kako navode, manje u odnosu na lokalne izbore 2018. godine kada je do istog vremena glasalo 7,5%, dok je 2022. godine glasalo 6,8% upisanih birača.

09:00h Kako prenosi novinarka TVCG prema podacima OIK-a sva biračka mjesta otvorena su u sedam sati. Kako prenose OIK do devet sati nije zabilježio nijednu nepravilnost. 

Svi građani koji uvide neku nepravilnost ili bilo koji drugi problem ili nedostatak na biračkom mjestu mogu prijaviti na broj Izborne komisije 020-261-053.

Ukoliko birači nisu dobili ili informisani gdje glasaju, to mogu potražiti na sajtu biraci.me gdje unosom broja lične karte ili pasoša mogu vidjeti na kom biračkom mjestu glasaju.

Glasanje putem pisma se može ostvariti podnošenjem zahtjeva do 13 časova na biračkom mjestu gdje ta osoba usljed bolesti ili drugih problema ne može ostvariti svoje biračko pravo na biračkom mjestu.

08:36h Prema podacima Izborne komisije Glavnog grada u Podgorici je do 8 sati glasalo 1,72 odsto upisanih birača.

08:11h Na lokalnim izborima u Podgorici, do osam sati glasalo je 1,8 odsto upisanih birača, saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Foto: Mediabiro

To je manje u odnosu na lokalne izbore 2018. godine kada je do istog vremena glasalo 3,2%, dok je 2022. godine glasalo 2,8% upisanih birača.

07:10h Biračka mjesta za vanredne lokalne izbore u Podgorici otvorena su jutros u sedam sati.

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović agenciji MINA rekao je da građani glasaju na 212 biračkih mjesta.

Na izborima učestvuje 13 lista, a biračko pravo ima 145.724 građana.

Biračka mjesta biće zatvorena u 20 sati.

 06:50h U izbornoj trci su koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Na izborima će učestvovati i koalicija „Za bolju Podgoricu Jakov Milatović“ koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka.

Za mjesto u lokalnom parlamentu boriće se i Stranka evropskog progresa, Evropski savez, koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, zatim Pokret Preokret, Pokret Naprijed, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.

 Naslovna foto: Mediabiro

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA