Ustavni sud odbio sve žalbe izborne liste Vladimira Leposavića

Ustavni sud Crne Gore odbio je sve žalbe izborne liste” Pravda za sve” Vladimira Leposavića na odluke DIK-a kojima su odbijeni njihovi prigovori na rješenja opštinskih izbornih komisija u pet opština.

Ustavni sud u sastavu: predsjednik Budimir Šćepanović i sudije – Snežana Armenko, Dragana Đuranović, Milorad Gogić, Desanka Lopičić i Momirka Tešić jednoglasno je odbio sve žalbe koje su izjavljene kao neosnovane.

Podsjetimo, nosilac liste „Pravda za sve“ Vladimir Leposavić prethodno je kazao da je Državna izborna komisija (DIK) opet grubo prekršila Zakon o izboru odbornika i poslanika i opet direktno na štetu građana-birača liste Pravda za sve na rad opštinskih izbornih komisija (OIK) Tivat i Ulcinj.

„Ustavni sud je jednoglasno je donio Odluku o odbijanju žalbe kandidata Ivana Vukićevića za poslanika izborne liste „PRAVDA ZA SVE- dr Vladimir Leposavić, izjavljene protiv Rješenja Državne izborne komisije, broj 827/3, od 19. juna 2023. godine kao i u predmetu U-VII br. 22/23,donio Odluku o odbijanju žalbe kandidata dr Vladimira Leposavića za poslanika izborne liste „PRAVDA ZA SVE“, izjavljene protiv Rješenja Državne izborne komisije, broj 816/3, od 18. juna 2023. godine“, navodi se u saopštenju suda.

Izvor, foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA