URA: Zbog podsticanja mržnje i netrpeljivosti da hitno reaguju nadležni organi

Građanski pokret URA najoštrije je osudio govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića sa obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu.

,,Ovakav govor ne samo da je duboko uvrjedljiv, već i opasan, jer podstiče mržnju i netrpeljivost među građanima. U eri kada svi treba da budemo posvećeni budućnosti, jedinstvu i međusobnom poštovanju, ovakve izjave vraćaju nas u prošlost i ugrožavaju mir i stabilnost u našoj zemlji. Pozivamo nadležne institucije da hitno reaguju i preduzmu sve zakonom predviđene mjere protiv gradonačelnika Kovačevića zbog njegovih neodgovornih i zlonamjernih izjava. Urađeno je dovoljno štete kroz istoriju mržnjom i podjelama, i ne smijemo dozvoliti da se ovakve retorike ponavljaju. Takođe, apelujemo na sve građane Crne Gore da čuvaju mir, međusobno poštovanje i uvažavanje. Samo zajedno, kao društvo koje njeguje toleranciju i solidarnost, možemo graditi bolju budućnost za sve nas”, navode iz URE.

Ističu da GP URA ostaje posvećena borbi za demokratske vrijednosti, ljudska prava i pravdu za sve građane Crne Gore.

,,Nikada nećemo tolerisati govor mržnje i pozivamo sve političke i društvene aktere da se pridruže osudi ovakvih izjava i aktivno rade na promovisanju mira i suživota”, zaključuju.

Foto: GP URA

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA