URA: „Stan za sve“ mogućnost da preko 40 hiljada porodica dođe do svog krova nad glavom

Građanski pokret URA je u kampanji za parlamentarne izbore, koji su održani u junu prošle godine, obećao građankama i građanima osnivanje Fonda „Stan za sve“, a koji bi omogućio da svi koji nemaju riješeno stambeno pitanje lakše dođu do svog krova nad glavom, ističu iz pomenute partije.

„Bez obzira na to što smo sada opozicija želimo konstruktivnim djelovanjem da doprinesemo da preko 40 hiljada porodica u Crnoj Gori po duplo povoljnijim uslovima, od onih koji trenutno vladaju na tržištu, ima mogućnost da dođe do svog stana i da samim tim ispunimo ono što smo obećali u izbornoj kamanji.URA je već pripremila nacrt zakonskog rješenja na osnovu kojeg bi došli do osnivanja Fonda „Stan za sve“, ali želimo da pokrenemo i javnu raspravu u kojoj smo otvoreni za konsultacije i sugestije sa svim zainteresovanim stranama kako bi u konačnom došli do što boljeg predloga zakona. Takođe, u tu svrhu ćemo u narednom periodu organizovati i čitav niz sastanaka i okruglih stolova“,saopštili su iz Pokreta URA.

Udruženje podstanara Crne Gore smatraju kao ključnog partnera u ovom procesu i zahvalni su im na podršci koju su im uputili.

“ Ali pozivamo i sve druge društvene, ali i političke činioce, da doprinesu riješavanju ovog gorućeg problema sa kojim se suočava veliki broj naših građanki i građana, jer kad je njihov interes u pitanju onda nema mjesta za političke kalkulacije i sujete“, navode iz Pokreta URA.

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents