URA: Spajić da pokaže odlučnost i ne prepusti državu mafiji

„Zaustavljanje rata organizovanih kriminalnih klanova, u kojem je prethodno stradalo preko 50 osoba, jedan je od najvećih uspjeha 43. Vlade koju je predvodio premijer Dritan Abazović i u kojoj je ministar unutrašnjih poslova bio Filip Adžić„, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Naglašavaju da je časnih, hrabrih i profesionalnih službenika je uvijek bilo, ali da je rezultat u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije došao tek kao plod snažne političke volje da se ovoj pošasti stane na put.

„Bez velike odlučnosti, prije svih premijera Spajića, kriminalne organizacije će pokušati da se vrate i preuzmu ključnu ulogu u državi, a na šta smo nebrojeno puta ukazivali.Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora imati adekvatnu podršku i od strane 44. Vlade Crne Gore, a sektor bezbjednosti ne smije biti igračka za partijsko potkusurivanje. Zbog toga apelujemo na Spajića da ozbiljno shvati problem koji se pojavio već u prvim danima njegove vlasti, jer bezbjednost građana nema alternativu“, naglašeno je u saopštenju.

foto:GP URA

NIKŠIĆ PROGNOZA