„UNDP iskren partner Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine“

Vladavina prava je ključni faktor za unapređenje procesa planiranja i kontrolisanog urbanog razvoja, smatra ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović.

„Ovo uključuje osiguranje transparentnosti, inkluzije i poštovanje zakona, kako bi se osiguralo da odluke koje se donose odražavaju javni interes i doprinose održivom razvoju zajednice i dobrobiti građana i građanki Crne Gore“, poručio je Odović. 

Odović se danas sastao sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP) Ekaterinom Paniklovom.

Odović je upoznao Paniklovi sa prioritetima na kojima Ministarstvo vrijedno radi, kao što su prostorno planiranje, kreiranje uslova za razvoj infrastrukture i digitalizacija svih segmenata rada Ministarstva sa fokusom na katastar, imovinu i prostorno planiranje. 

„Tokom susreta razmotreno je zajedničko definisanje budućih prioriteta, sa posebnim osvrtom na pravednu zelenu tranziciju koja treba da stvori prilike za diverzifikaciju lokalne ekonomije, kreiranje zelenih poslova, angažovanje mladih i žena na tržištu rada i podsticanje inovativnih rješenja za dekarbonizaciju u svim sektorima. Poseban akcenat je stavljen na vladavinu prava kao ključni faktor za unapređenje procesa planiranja i kontrolisanog urbanog razvoja. Ovo uključuje osiguranje transparentnosti, inkluzije i poštovanje zakona, kako bi se osiguralo da odluke koje se donose odražavaju javni interes i doprinose održivom razvoju zajednice i dobrobiti građana i građanki Crne Gore“, zaključeno je u saopštenju Ministarstva. 

Foto: Ministarstvo urbanizma

NIKŠIĆ PROGNOZA