Uljarević: Vučić preko SNP-a pokušava da osujeti dogovor o vladi

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje Daliborka Uljarević ocijenila je da će srpski predsjednik Aleksandar Vučić preko Socijalističke narodne partije pokušati da osujeti dogovor o formiranju vlade u Crnoj Gori. 

„Kontinuiranim miješanjem predsjednik Srbije Aleksandar Vučić samo pokazuje izlive nervoze i Srbe u Crnoj Gori svrstava u samo jedan korpus“, kazala je Uljarević za Televiziju E, dodajući da predstavnika srpskog naroda ima ne samo u koaliciji „Za budućnost Crne Gore“, već i u Pokretu Evropa sad, subjektima koji su na njihovoj listi i Demokratama. 

Pojašnjavajući da njih Vučić očigledno „ne doživljava kao dovoljno poslušne Srbe i samim tim ih i kao Srbe negira „, Uljarević iskazuje uvjerenje da će srpski predsjednik pokušati da osujeti  novi dogovore o formiranju izvršne vlasti u Crnoj Gori, ovoga puta preko SNP-a.  

Navela je da stabilna vlada može biti i sa 41. i sa 42 poslanika, ali da je važnije koji politički subjekti čine tu vladu.

„U tom kontekstu meni nije čudno, kako to izgleda u ovom trenutku, izvjesno isključenje koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’, jer je ključno pitanje od početka pregovora oko nove vlade da li će članovi nekadašnjeg Demokratskog fronta, sada  koalicije ‘Za budućnost Crne Gore’ biti dio te vlade ili ne“, kazala je Uljarević, naglašavajući da je „svima koji hoće da čuju poruke sa Zapada jasno da oni ne poznaju kao partnere koaliciju „Za budućnost Crne Gore“.

Foto: PR Centar

NIKŠIĆ PROGNOZA