Uljarević: Nedopustivo ćutanje Abazovića i Spajića na poruke Vučevića i Vučića

Nedopustivo je ćutanje Dritana Abazovića i Milojka Spajića na poruke ministra odbrane Srbije i predsjednika te zemlje, ocijenila je izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević nakon što je Miloš Vučević izjavio „da će se Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji obiti o glavu priznanje Kosova, kao što je i Ukrajini“, a Aleksandar Vučić poručio da „ne prijete Crnoj Gori“, ali i da valjda ne očekujemo zahvalinicu jer smo priznali nezavisnost Kosova.

Na posljednje izjave najviših zvaničnika Srbije reagovali su predsjednik Crne Gore i dio opozicionih partija.

„To što su i jedan i drugi rekli zahtijevalo je reakciju u odbrani nacionalnih i državnih interesa Crne Gore, odnosno ukazivanje na ono što maligni uticaj na političku scenu Crne Gore i njen evroatlantski put“, poručila je Uljarević u izjavi za AlJazeera Balkans.

Uljarević ocijenila je da se srpski predsjednik Aleksandar Vučić bori za to da ugrozi evropske politike Crne Gore, a ne za prava ugroženih Srba u našoj zemlji.

„On se ne bori za prava ugroženih Srba u Crnoj Gori, nego se bori za to da ugrozi evropske politike Crne Gore, jer taj kontrolni paket koji bi mogao da ima u Vladi, njemu bi omogućio i onu zonu uticaja koja mu je potrebna da u svakom trenutku utiče na ono što je javni interes države Crne Gore. Ja mislim da je do sada već jasno da taj uticaj ne može da bude ni na koji način dobar, odnosno da se pokazao već mnogo puta kao štetan“, kazala je Uljarević za AlJazeera Balkans ističući da Vučić preko njemu lojalnih partija u Crnoj Gori pkušava da sprovede svoj cilj.

Foto: CGO

NIKŠIĆ PROGNOZA