U Doljanima nestao spisak birača, podnijeta krivična prijava

Izborna komisija Glavnog grada (IKGG) podnijela je krivičnu prijavu zbog nestanka izvoda iz biračkog spiska sa biračkog mjesta 27 – OŠ Dragiša Ivanović, kazao je CdM-u predsjednik IKGG Podgorica Vladimir Filipović. Prijava je podnijeta protiv Petra Globarevića, predsjednika biračkog odbora u Doljanima kao odgovornog lica.

“Riječ je o knjizi potpisa s biračkog mjesta na kojem je upisano 950 birača”, naveo je Filipović.

Lista “Pokret naprijed Vuk Kadić”, podsjećamo, zatražila je uvid u birački materijal i ponovno brojanje glasova sa pojedinih biračkih mjesta, među kojem i ovog.

“Oni vrše uvid. Juče su u jednom dijelu izvršili pregled izbornog materijala biračkih mjesta i danas od 17 do 21 čas će ponovo da izvrše uvid, da bi nakon toga utvrdili da li ima osnova da podnesu prigovor. Onda mi kao nadležna Izborna komisija u roku od 24 sata moramo da odlučimo po tom pitanju”, kazao je CdM-u Filipović.

Podsjećamo, Kadiću i njegovoj listi nedostaje 203 glasa da pređu cenzus i uđu u Skupštinu Glavnog grada.

Izborna komisija Glavnog grada objavila je privremene rezultate lokalnih izbora u Podgorici, prema kojima je cenzus za ulazak u Skupštinu Glavnog grada prešlo sedam lista.

Kako je saopšteno iz IKGG, od 145.724 upisana birača, glasalo 82.282, a 1.106 glasačkih listića je proglašeno nevažećim.

U zapisniku IKGG navodi se da članovi Komisije nijesu imali prigovora na utvrđivanje rezultata izbora.

Cenzus, za koji je bilo potrebno 2.436 glasova, prema privremenim rezultatima, prešlo je sedam lista.

Lista DPS-a dobila je 24.310 glasova, koalicija Pokreta Evropa sad (PES) i Demokrata 17,672, a lista Za budućnost Podgorice 16.362 glasa.

Lista “Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu sovojila je 8.537 glasova, Evropski savez 4,411, Pokret Preokret 2.704, a Stranka evropskog progresa (SEP) 2.504 glasa.

Parlamentarni status u Podgorici nijesu ostvarili Pokret Naprijed koji je osvojio sa 2.233 glasa, Podgorička lista sa 515, Crnogorska evropska partija sa 573, Pokret podstanara koji je dobio 226 glasova, kao i Crnogorska građanska akcija sa 174 i Bošnjačka stranka sa 955 glasova.

Prema privremenim rezultatima, DPS će u podgoričkom parlamentu imati 19 odbornika, koalicija PES-a i Demokrata 14, a Za budućnost Podogrice 13.

Lista Za bolju Podgoricu ima šest mandata, Evropski savez tri, a SEP i Preokret po dva.

Foto: TVCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA