„Tužilaštvo i policija da pažnju usmjere na govor mržnje Kovačevića“

„Tužilaštvo i Uprava policije bi morali da pažnju usmjere na šovinizam, govor mržnje i fašizam predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića“, smatraju u Centru za građansko obrazovanje (CGO).

Iz te nevladine organizacije najoštrije su osudili govor Kovačevića na skupu u četvrtak na Grahovcu, koji je danas objavljen na društvenim mrežema.

„Umjesto što pokazuje efikasnost u postupanju po krivičnim prijavama Marka Kovačevića protiv civilnih aktivista, medija i opozicije, Tužilaštvo i Uprava policije bi, za promjenu, morali usmjeriti pažnju na šovinizam, govor mržnje i fašizam Kovačevića, koji, ohrabren nepostupanjem institucija, nastavlja da opasno podiže ljestvicu“, rekli su iz CGO-a.

Kako su naveli, za takve izjave najodgovorniji su nadležni organi koji ih tolerišu, ali i koalicioni partneri na lokalnom nivou koji nastavljaju da podržavaju vlast na čijem je čelu Kovačević.

Iz CGO-a su poručili da očekuju jasnu reakciju nadležnih u procesuiranju tog slučaja, kao i Kovačevićevih koalicionih partnera.

“Ali i visokih državnih funcionera, posebno predsjednika Skupštine Crne Gore (Andrije Mandića) koji se u cilju očuvanja multietničkog i multinacionalnog sklada u Crnoj Gori moraju ograditi od takvih izjava i iste nedvosmisleno osuditi“, zaključili su iz CGO-a.

Foto: CGO

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA