Tilman-Bečić: Hvala vam na odličnom doprinosu koji dajete u borbi protiv kriminala i korupcije

Zamjenik premijera i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa poslanikom Bundestaga Tilmanom Kubanom, Jakovom Devčićem, predsjednikom fondacije KAS-a za Crnu Goru, Srbiju i BiH, kao i Tomasom Elerbekom, jednim od rukovodilaca najveće turističke kompanije TUI. 

Izrazivši zadovoljstvo posjetom i ponovnim susretom u kratkom periodu, sagovornici su kazali da su ovakvi susreti najbolja prilika za razmjenu mišljenja i iskustava, a ujedno i najbolji primjer kako se njeguju prijateljski i politički odnosi dvije zemlje. 

Zamjenik premijera je posebno istakao postignute rezultate na polju funkcionalnosti ključnih institucija, jačanja vladavine prava i sveukupne društveno-političke stabilizacije kojoj svjedočimo od početka mandata ove Vlade.

,,Očekujem da svi koraci koje smo preduzeli ispunjavanjem privremenih mjerila, ali i koje kontinuirano preduzimamo u cilju vraćanja povjerenja građana u ključne institucije sistema i eliminisanja kriminalnog i koruptivnog djelovanja iz društvenog konteksta budu krunisani dobijanjem IBAR-a, što je naš najvažniji državni interes u ovom periodu“, izjavio je Bečić, zahvaljujući uvaženim sagovornicima, našim dokazanim partnerima na kontinuiranoj podršci na ovom putu.

,,Situacija u Crnoj Gori je zaista odlična, prošlo je par mjeseci od našeg posljednjeg susreta i moje iskrene čestitke na postignutim rezultatima. Nadam se pozitivnom IBAR-u i istinski vjerujem da ćete još uspješnije odgovoriti zadacima koji vas očekuju nakon dobijanja IBAR-a“, poručio je Tilman i zahvalio na odličnom doprinosu koji dajemo u borbi protiv kriminala i korupcije, kao ,,i na doprinosu da Crna Gora postane ponovo dobra EU priča“, zaključio je Tilman.

Delegacija je bila u prilici da posjeti nekoliko gradova na crnogorskoj obali, što je, po riječima jednog od rukovodilaca TUI Grupe bio i najljepši dio posjete. ,,Ne mogu da se otmen utisku kolikoj ljepoti jedne zemlje sam svjedočio. Pored nestvarnih i fantastičnih pejzaža, moram istaći da sam naročito oduševljen ljubaznošću i predusretljivošću vaših građanki i građana“ kazao je Elerbek dodajući ,,Jeste da su vama more i planina jako blizu, ali niste daleko ni njemačkim turistima. Učiniću sve da svojim sugrađanima prenesem ljepote Crne Gore koje sam doživio u jako kratkom periodu“, zaključio je gospodin Elberk, predstavnik TUI-ja.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA