Svi članovi podgoričkog Odbora PES-a podnijeli ostavke na sve funkcije u partiji

Svi članovi podgoričkog Odbora Pokreta Evropa sad (PES) podnijeli su ostavke na sve funkcije u toj partiji, saopšteno je iz tog lokalnog odbora.

Pokret Evropa Sad predstavio se crnogorskoj političkoj sceni na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru 2022. godine. Uz ogromno zalaganje svih članova podgoričkog Odbora, odbornička lista na čelu sa Jakovom Milatovićem dobila je puno povjerenje građana da realizuje viziju boljeg upravljanja našim Glavnim gradom sa skoro 22 hiljade osvojenih glasova. Naš odličan izborni rezultat,uz saradnju sa ostalim konstituentima vlasti, omogućio je smjenu Demokratske partije socijalista (DPS), nakon tri decenije lošeg upravljanja Podgoricom“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da njihovo zalaganje i doprinos, od strane rukovodstva Pokreta nije uvaženo.

Ignorisan je naš predlog liste kandidata za parlamentarne izbore. Finale je nedavna odluka rukovodstva da raspusti podgorički Odbor, bez ikakvog obavještenja, razgovora ili konsultacija. Na ovaj način onemogućeno nam je da kroz organe pokreta utičemo na donošenje odluka, a posebno na svakodnevna odstupanja od principa i ciljeva oko kojih smo se i okupili, zbog čega dajemo ostavke na sve funkcije u Pokretu Evropa Sad“, piše u saopštenju.

Istakli su da će njihove aktivnosti biti u skladu sa Programom koji su predočili građanima i za čiju će se realizaciju, kako kažu, snažno zalagati.

„Bićemo usmjereni na dodatno osnaživanje saradnje sa našim koalicionim parterima i sada već bivšim kolegama iz PES-a, kako bismo učvrstili postojeću izvršnu vlast u Glavnom gradu i doprinijeli boljoj realizaciji datih izbornih obećanja. Spriječićemo dalje urušavanje naslijeđenog sistema, distancirajući se od loših praksi DPS-a“, zaključuje se.

foto: Odbor PES PG

NIKŠIĆ PROGNOZA