Šušić: Ponuda partije sa dva odbornika nepristojna, prihvatanje bi bilo suludo

Dva dana nakon održanih lokalnih izbora u Glavnom gradu partije nekadašnje većine i opozicije još nisu dale jasan stav, ko će s kim, i da li će, formirati vlast. Nejasno je i da li će gradonačelnik biti nosilac liste s najviše glasova ili će i tu biti uključena kombinatorika.

Najviše glasova na izborima održanim u nedjelju u Podgorici osvojila je opoziciona Demokratska partija socijalista, ali su oni danas na pitanje Gradske RTV o postizbornom savezu kazali da je stav partije da se za sada ne oglašavaju. Isti odgovor dobili smo i od Pokreta Evrope sad. Ništa novo nemaju da kažu ni iz Građanskog pokreta URA jer je, dodaju, dva dana nakon izbora prerano za bilo kakve odluke.

S druge strane, jedini koji je danas govorio bio je Mitar Šušić iz koalicije za „Za budućnost Podgorice“. Šušić vjeruje u skori dogovor nekadašnje većine, te dodaje da je do njega moglo doći i bez izbora.

„Kako do toga nije došlo, došlo je do izbora i na tim izborima građani su logično pokazali manju izlaznost i zainteresovanost za njih, a i to što su pokazali – kaznili su one koji su izazvali izbore pa je Klub 11 koji je negdje figurirao kao okosnica te krize u prethodnom periodu postao Klub 6 i sada ulaze u pregovore sa tom pregovaračkom pozicijom koja je dosta lošija nego one koju su imali u prethodnom periodu“, naglašava Šušić.

Vjeruje da će ovaj put, ipak, preovladati ozbiljnost u pregovorima.

„Dakle, pominju se neke ideje da pojedine partije, odnosno da lista koju je predvodio predsjednik države ima ideju da partija koja ima dva odbornika treba da da gradonačelnika, jer je navodno na poziciji tasa na vagi. Mislim da je ta ponuda nepristojna a da bi prihvatanje te ponude bilo suludo“, kazao je Šušić.

Politički analitičar Bojan Panaotović u razgovoru za Gradsku RTV ističe da gledajući broj mandata najviše razloga za slavlje ima DPS, ali ističe da se ne zna s kim bi oni mogli formirati vlast.

„Što se tiče Jakova Milatovića, postavlja se pitanje da li ce on prihvatiti igru, staviti prst na čelo i dokučiti da nema ništa od toga što će Luka Rakčević biti eventualno gradonačelnik i što će se DPS vratiti na mala vrata“, ističe Panaotović.

Kada će se i da li će se formirati vlast u Podgorici ili nas čeka budvanski scenario biće jasnije kada se proglase konačni rezultati izbora i kada bude konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Glavnog grada.

Foto: Gradski.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA