Šušić: Nova dokazala političku odgovornost

Ne postoji scenario na koji nijesmo spremni, ali bi najviše voljeli da se ova ničim izazvana kriza vlasti riješi na način koji će najmanje da zamara javnost, poručio je Šušić (Nova)

Ako je potrebna redefinicija koalicionog sporazuma vladajuće većine mi ćemo je podržati, ocijenio je za „Dan“ Mitar Šušić, šef kluba odbornika NSD-a. Njegova reakcija je uslijedila nakon što je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac saopštila da je redefinisanje koalicionog sporazuma moguća opcija za izlazak iz političke krize u Podgorici. Sporazum je potpisan 12. aprila prošle godine, a paraf na njega stavilo je osam partija i to PES, NSD, Demokrate, PzP, URA, Civis, Demos i DNP.

Šušić je naveo da ne postoji scenario na koji ova partija nije spremna ali da bi najviše voljeli da se ova, kako je rekao, ničim izazvana kriza vlasti riješi na način koji će najmanje da zamara javnost.

–Kada je u pitanju politička odgovornost mi smo bili u situaciji da predložimo predsjednicu Skupštine Glavnog grada i vjerujem da čitava javnost može da vidi koliko Jelena Borovinić Bojović kvalitetno radi posao. Što se tiče stručnih funkcija svakako da su političke partije imale određen stepen kadriranja i u tom smislu ne vjerujem da bilo ko može da problematizuje bilo kakvo kadrovsko rješenje koje smo svi izglasali. Da li bi neke ljude trebalo zamijeniti, odgovor treba da daju oni kojima ti ljudi neposredno odgovaraju za rad. Skupštini neposredno odgovara samo gradonačelnica i ne vidimo potrebu za njenim razrješenjem jer smatramo da posao obavlja kvalitetno – rekao je Šušić.

Foto: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA