Alterativa: Sumnjamo da se pritiscima pokušava izdejstvovati podrška vladi

Alternativa Crna Gora tri dana nema komunikaciju sa Jelenom Nedović, od momenta kada je objavljeno da ne podržavamo formiranje nove vlade, saopšteno je iz tog pokreta nakon vijesti da je poslanica podnijela ostavku.

„Jasno smo rekli da ta vlada nije odraz izborne volje građana. Iz informacija koje imamo, iz komunikacije sa njom koje će sigurno biti dostupne javnosti blagovremeno, sumnjamo da postoje elementi korupcije u ovom procesu, tj. da se pritiscima pokušava izdejstvovati podrška ovoj vladi“, istakli su iz Alternative.

Nadaju se, kako navode, da Nedović neće podržati ono što se protivi interesu organizacije.

„Vjerujemo da će poslanica Nedović donijeti mudru odluku, te da neće posegnuti za nekim ličnim interesima da bi podržala ono protiv čega je do momenta glasanja imala jasan stav“, piše u saopštenju.

Iz Alternative dodaju da će sve informacije u vezi cjelokupnog procesa formiranja vlade proslijediti nadležnom Tužilaštvu, da ono ocijeni da li tu ima elemenata korupcije.

„Ponovićemo, nama je potpuno neprihvatljiva opcija formiranja Vlade sa Bošnjačkog strankom, kao i sa još nekim partijama koje su činile izvršnu vlast sa DPS-om (o partijama sa kojima se još pregovaralo pisaćemo naknadno). Nadamo se da će političke elite koje čine novu većinu shvatiti da je svaki takav projekat u startu osuđen na propast. DPS je partija prošlosti i svaka saradnja sa njima pogubna je za političke partije koje tim projektima pristupe“, zaključuje se.

Prema informacijama Portala RTCG, ostavka Nedović je uslijedila zbog neusaglašenosti Nedović i drugih iz Alternative o modelu fromiranja nove vlade.

Ona je podržala mandatara Milojka Spajića, dok su ostali predstavnici pokreta u saopštenjima ukazivali da mandatar griješi.

NIKŠIĆ PROGNOZA