Stanović: Svima koji žele da zakupe lokacije omogućeno da to učine pod jednakim uslovima

Bez namjere da polemišem oko nečega što je bilo transparentno i svima dostupno na uvid od prvog dana moga angažovanja na poziciju koju sam postavljen iz sfere biznisa a ne po partijskom ključu, želim obavijestiti javnost o nekoliko činjenica koje će im pomoći da imaju kompletnu sliku situacije, saopštio je bivši sekretar za komunalne poslove Opštine Zeta, Milan Stanović.

On je reagovao na saopštenje zetskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u kome se između ostalog navodi da je Stanović smijenjen jer je, na osnovu nadležnosti koje mu po funkciji pripadaju, donoseći odluku o lokacijama za postavljanje reklamnih objekata – bilborda na teritoriji opštine Zeta, „smišljeno pripremajući istu za svoj privatni biznis, podveo led bilborde pod svijetleće tj. osvijetljene panoe i tako umjesto skupih taksi za postavljanje istih, za sebe i svoje ortake iz firme ‘Triple M’ pribavio protivzakonitu korist zloupotrebom službenog položaja“.

„Naime, Odluku o lokacijama donijela je Skupština Opštine Zeta, na način što je omogućeno svima koji žele da zakupe lokacije, da to i učine pod jednakim uslovima, za razliku od vremena vladavine DPS-a. Od ponuđenih skoro 200 lokacija, firma u kojoj sam ja jedan od vlasnika, je uzela 11, što je oko 5% od ukupnog broja lokacija. Toliko o monopolu“, istakao je Stanović u saopštenju.

On je dodao da zato što nije želio da radim po starim principa, sakrivenih talova, koverata, lažnih vlasnika, i kako nikako nije pristajao da svoju nepartijsku orjentaciju kompromituje pripadnošću bilo kojoj partiji, to je bio neoprostivi i jedini grijeh koji ga je preporučio za smjenu.

„Možda bi čitaocima bilo interesantno kako sam od jedinog ‘časnog i stručnog čovjeka’, kako su me poslije smjene oslovljavali pojedini odbornici DPS-a, pretvorio u ‘korumpiranog funkcionera’, odmah poslije kategoričkog odbijanja njihovog pokušaja da me vrbuju u svoje redove“, kazao je Stanović.

On je poručio da i dalje smatra da je transparentnost i nepripadanje partijskim oligarhijama recept za svakog javnog funkcionera koji stavlja građanina na prvo mjesto.

„Pozivam sve koji smatraju da je u tom poslu ‘ozbiljna zarada’ da ulože sredstva u svoju Zetu, plate komunalne takse i napune budžet Opštine o čijem dobru toliko glasno govore, ali nažalost bez djela, pa makar morali da izvuku novac iz tajnih poslova i crnih fondova“, zaključio je Stanović.

Foto: Screenshot/TV Vijesti

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA