Stanić: Ostavke i novi izbori su jedini moralni čin

Elementarno moralan čin trojke sa vlasti je da već danas podnesu ostavke na funkcije i time primjerom pokažu da im je evropska budućnost Crne Gore prioritet, ocijenio je predsjednik GO SDP i predstavnik Evropskog saveza Mirko Stanić.

Podsjetimo, crnogorski predsjednik Skupštine Andrija Mandić, poslanik DNP Milan Knežević i potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić proglašeni su u Hrvatskoj za nepoželjne osobe.

Stanić kaže da je strateško opredjeljenje Crne Gore da postane članica EU, uz želju 80 odsto naših stanovnika, jedna od rijetkih stvari koje skoro u potpunosti ujedinjuju naše društvo.

“Zbog toga je danas više nego ikad jasno da “Rio Tinto vlada” Milojka Spajića mora da podnese ostavku i da građani što prije izađu na izbore, kako bi se otkočio naš evropski put, ali istovremeno stalo na put javašluku, partijskom zapošljavanju i nesposobnim ministrima sa izmišljenim resorima”, naveo je Stanić.

Prema njegovim riječima, svakome ko iole prati pitanje evropskih integracija je jasno da put u EU ne vodi preko Brisela, nego preko susjeda.

“Tako je bilo za sve članice, uključujući i Hrvatsku čiji je put vodio preko Slovenije, pa će tako i za Crnu Goru. Zbog toga je elementarno moralan čin trojke sa vlasti da već danas podnesu ostavke na funkcije i time primjerom pokažu da im je evropska budućnost Crne Gore prioritet. Ukoliko se to danas ne desi, onda će građanima naše zemlje biti jasno da je njihova jedina svetinja – fotelja i službeni Mercedes”, zaključio je Stanić.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA