Stanić: Ispunjavaju se potrebe građana Cetinja

Na Cetinju se u protekle dvije godine nove lokalne vlasti pokazalo i dokazalo da se budžetskim sredstvima može upravljati na način da se ispunjavaju potrebe građana, a ne bilo kojeg pojedinca, saopštio je potpredsjednik Skupštine Prijestonice Mirko Stanić.

Zbog toga je, kako kaže, izglasavanje budžeta od 11.584.000 eura za 2024. godinu, koji je najveći u istoriji Prijestonice, sigurna garancija da će se i naredne godine nastaviti sa dinamičnim razvojem.

„Prosperitet naše zajednice se najbolje pokazuje odnosom prema mladima, sportu, kulturi, kvalitetnim društvenim i zabavnim životom. Zbog toga predstavlja zadovoljstvo da će se za svu cetinjsku djecu vrtić plaćati iz opštinskog budžeta. Iz budžeta svih građana će se platiti i podrška za vantjelesnu oplodnju za bračne parove sa Cetinja“, kazao je Stanić.

Kako dalje navodi, Cetinje će takođe obezbijediti preko 860.000 eura za sport i tim sredstvima će se „značajno pomoći velikani crnogorskog rukometa, košarke, fudbala, odbojke i brojnih drugih sportova i klubova, čime suštinski šaljemo poruku da će naš grad i dalje biti grad sporta“. 

„Kad je u pitanju jedno od ključnih obećanja vezanih za razduživanje Cetinja – ove godine će se nastaviti sa otplatom svih kredita i kamata, dok će se istovremeno isplatiti i sredstva radnicima Komunalnog preduzeća koje je prethodna vlast zakinula za preko milion eura kroz isplatu manjih zarada za skoro 10 godina“, istakao je Stanić.

Kad je u pitanju prihodna strana budžeta, Cetinje će, tvrdi Stanić, ostvariti istorijski prihod kad je u pitanju porez na zarade fizičkih lica u iznosu 2.100.000 eura, kao i prihod od poreza na nepokretnosti od 900.000 eura, što pokazuje rast ekonomskih aktivnosti i zapošljenosti u našem gradu.

„Poslije završtetka istorijskog projekta izgradnje žičare od Kotora do Lovćena, naredne godine očekujemo nastavak investicionih ciklusa u brojnim oblastima, što će dovesti do daljeg zapošljavanja naših sugrađana. Ostaje žal što ovaj i ovakav, razvojni budžet nijesu podržale i naše kolege iz skupštinske manjine, jer Cetinje je naša zajednička kuća, a glasanje za njegov napredak i prosperitet bi trebalo podržati bez obzira na partijske ‘boje'“, kazao je Stanić.

Foto: SDP

NIKŠIĆ PROGNOZA