PES pita Pokret za Podgoricu: Šta želite od PES-a da vi ne bi išli prema DPS-u?

Bilo bi naivno očekivati da sa našim doskorašnjim članovima koji su formirali Pokret sa Podgoricu lako dođemo do zajedničkih rješenja i riješimo aktuelnu situaciju u Podgorici, poručili su iz Pokreta Evropa sad.

Ipak, oni poručuju da bez obzira na evidentna mimoilaženja u stavovima, osnovni principi koji su ih i doveli u pozicije odlučivanja ne bi smjeli biti ugroženi. Tu, kako navode, prije svega misle na potencijalnu saradnju sa DPS-om.

„Svjesni da postoje određene tendencije koje mogu dovesti do urušavanja ovog principa pozivamo odbornike Pokreta za Podgoricu da iznesu listu zahtjeva, odnosno precizno postave svoja očekivanja kako bismo krenuli u pravcu postizanja dogovora. Pokret Evropa sad je u potpunosti spreman da sačuva vrijednosti za koje smo se zajednički zalagali čak i ako to podrazumijeva ustupanje određenih pozicija u Glavnom gradu“, ističu iz te partije. 

Jednako tako, dodaju, ukoliko u procesu pregovora postoje nepoželjni ili se drugi smatraju adekvatnijim za ovu vrstu saradnje (bio to Vasilije Čarapić ili bilo ko drugi) pozivaju da im se i to vrlo jasno saopšti, i ponavljaju da „bez precizno formulisanih zahtjeva ne možemo ni voditi pregovore ni doći do rješenja ako ga istinski želimo.“

„U uvjerenju da smo na istim pozicijama kada je u pitanju odnos prema građanima i građankama Podgorice, od Pokreta za Podgoricu očekujemo listu preciznih zahtjeva na koje bismo se izjasnili. Sve drugo vodi rušenju temeljnog principa – saradnji sa DPS-om, koja ne bi trebalo da bude opcija“, zaključuju iz Pokreta Evropa sad.

Foto: PES

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA