„Spajićev izbor konstituenata buduće Vlade pokazaće kuda ide Crna Gora“

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan  ocijenio je da mandatar Milojko Spajić pregovore o vladi vodi na isti način kako je ideološko i programsko opredjeljenje tog pokreta, bez jasne ideologije, bez cilja, bez programa.

„Iako u imenu stranke imaju naziv Evropa, jasno je da prema dosadašnjem toku pregovora oni lutaju i ne znaju kojim putem žele povesti Crnu Goru. Spajić razgovara sa partijama koje su nesporno evropski opredijeljene, ali i sa onima koji su rusko-srpski eksponenti u Crnoj Gori“, kazao je Belan za TV E, pojašnjavajući da nije iznenađen takvim tokom razgovora poznajući istoriju PES.

„Nijesam očekivao da će Spajić pokazati jasnu evroatlantsku orijentaciju, građansku orijentaciju, što bi pokazao izborom partnera za buduću Vladu“, rekao je predsjednik LP, dodajući da će kroz krajnji ishod razgovora i izbor konstituenata buduće vlade biti jasno kuda Crna Gora ide u narednom periodu. 

„PES se ideološki mora opredijeliti, zauzeti jasan stav. Da sam na mjestu Spajića, meni sigurno na drugoj strani stola ne bi bili predstavnici koalicije „Za budućnost CG“,  ako se iskreno zalažete za budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji“, kazao je Belan. 

Rekao je, takođe, da je tužan  što Crna Gora u liku predsjednika države i  premijera nije odgovorila na ostrašćene poruke iz Beograda.

„Čuo sam kako Vučić poručuje Milatoviću da kada govori o ulasku u EU govori o dječjim maštarijama. Po mišljenju srpskog predsjednika ideja za brzi ulazak CG u EU je čista maštarija“, istakao je Belan. 

Foto: Liberalna partija

NIKŠIĆ PROGNOZA