Spajić: Vlada će obezbijediti uslove za nesmetano sprovođenje popisa

Premijer Milojko Spajić kazao je da je izglasavanje izmjena Zakona o popisu način da se vrati povjerenje u institucije i sistem.

– Mjesec dana posećenosti dijalogu i inkluzivnom pristupu dali su rezultat. 64 poslanika podržala su Zakon o popisu i ovo je način da vratimo povjerenje u institucije i sistem – istakao je Spajić na društvenoj mreži X.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr">Mjesec dana posećenosti dijalogu i inkluzivnom pristupu dali su rezultat.<br><br>64 poslanika podržala su Zakon o popisu i ovo je način da vratimo povjerenje u institucije i sistem!<br><br>Vlada će, kako je i dogovoreno, obezbijediti uslove za nesmetano sprovođenje popisa.<br><br>Na ovaj način i… <a href="https://t.co/frYPikd7FS">pic.twitter.com/frYPikd7FS</a></p>&mdash; Milojko Spajić (@MickeySpajic) <a href="https://twitter.com/MickeySpajic/status/1729390214144000118?ref_src=twsrc%5Etfw">November 28, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

On je istakao da će Vlada, kako je i dogovoreno, obezbijediti uslove za nesmetano sprovođenje popisa.

– Na ovaj način i dalje ćemo raditi na rješavanju svih važnih tema za dobro svih građana – poručio je Spajić.

Prema važećoj uredbi Vlade popis bi trebalo da bude održan od 30. novembra do 15. decembra.

U Upravi za statistiku (Monstat) su kazali da za popis stanovništva fali 500 popisivača, ali da su spremni za njegovo sprovođenje.

foto:gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA