Spajić: Uskoro imena ambasadora uz konsultacije s predsjednikom države

Premijer Milojko Spajić kazao je da će ambasafori vrlo brzo biti postavljeni i da će tim povodom biti održane i konsultacije sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

„Imaćemo konsultacije sa predsjednikom što ranije nije bio slučaj. Imaćemo kvalitetna rješenja. Nadamo se da ćemo popuniti ambasadorska mjesta“, rekao je Spajić rekao je Spajić na konferenciji za novinare u vili Gorica, gdje se sastao sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajenom..

Upitan o rekonstrukciji Vlade, premijer je rekao da ne zna zašto bi neko bio protiv inkluzije.

„Bošnjačka stranka je jedan veći reprezent bošnjačkog naroda. I danas imamo ljude iz Bošnjačke stranke u sistemu. Nijesmo htjeli da ih mijenjamo“, kazao je Spajić.

Na pitanje da li može garantovati satabilan bezbjesnosnu sektor nakon ulaska Za budućnost Crne Gore u Vladu, Spajić je rekao da su sve Vlade imale tu svijest šta je nacionalni interes.

„Ne očekujem probleme u tom smislu“, rekao je premijer.

Državni sekretar SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsa O’Brajen rekao je da snažno podržavaju i pozdravljaju svakoga ko će biti usklađen sa ciljevima vlade da uđe u Vladu.

„U prvih 100 dana je napravljen progres naročito kada su u pitanju imenovanja u pravosuđu“, kazao je O’Brajen.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA