Spajić: Program ‘Ostajem ovdje’ motivacija mladima za život u svojoj zemlji

Predstavljena je izborna kampanja Mladih Evrope „Ostajem ovdje“, gdje su na tribini mladi sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem razgovarali o ekonomskoj situaciji, egzistencijalnim problema na sjeveru Crne Gore, zaštiti životne sredine i drugim temama, navedeno je u saopštenju.

Nosilac liste na parlamentarnim izborima Milojko Spajić učestvovao je na tribini mladih, koju su organizovali Mladi Evrope i Pokret.

„Naslov kampanje „Ostajem ovdje“ je podudaran sa onim što smo željeli prilikom osnivanja Pokreta – odnosi se na sve mlade koji su razočarani mogućnostima da se zaposle, uče i napreduju, naprave svoju kompaniju i privređuju“, kazao je Spajić.

Kako je istakao, većina političara nema odgovor na pitanje kako zaista pomoći mladima u Crnoj Gori, te su zbog toga njihove probleme i pitanja maksimalno ignorisali.

Predsjednica Mladih Evrope Jelena Milanković predstavila je program koji će mladima omogućiti bolji život, kvalitetnije obrazovanje i priliku za lično usavršavanje, sticanje iskustva, kao i podsticaj za pokretanje sopstvenog biznisa.

Iz PES-a su naveli da poruka „Ostajem ovdje“ treba da bude simbol nade i vjere u Crnu Goru.

„Simbol oko kojeg će se svi mladi ljudi, nezavisno od svog političkog stava, ujediniti, za dobrobit i naše, a i budućih generacija“, zaključuju u saopštenju.

Izvor: Dnevno

Foto: PES

NIKŠIĆ PROGNOZA