Spajić: Popis da bude izraz međusobnog povjerenja

Popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, a njegovi rezultati biće osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana, rekao je premijer Milojko Spajić, koji je danas razgovarao sa predstavnicima vijeća-savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica.

Na sastanku su bili predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić, predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca Faik Nika, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, predsjednik Savjeta Muslimana Sabrija Vulić i predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj. 

Tema sastanka, kako je saopšteno, bilo je stvaranje uslova za sprovođenje predstojećeg Popisa stanovništva čiji početak je planiran za 30. novembar.

„Predstavnici manjinskih naroda su zahvalili na prijemu i kazali da prepoznaju volju predsjednika Vlade da se proces učini inkluzivnim za sve, te da je to svojevrsna poruka Vlade da će graditi društvo jednako-pravnih građana na nivou cijele države“, navodi se u saopštenju Vlade.

Spajić je kazao da je Vlada voljna da iznađe rješenje za sve što potencijalno predstavlja otvoreno pitanje u smislu sprovođenja predstojećeg popisa.

Na sastanku je bilo riječi o konkretnim predlozima kojima bi se unaprijedio proces i dogovoren nastavak komunikacije ovim povodom.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Novica Vuković i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA