Spajić otkazao sastanak sa Abazovićem?

Mandatar za sastav Vlade i lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić otkazao je sastanak sa premijerom Dritan Abazovićem, saznaje Pobjeda od izvora u PES-u i GP URA.

Prema saznanjima Pobjede, sastanak je bio zakazan za danas, ali je Spajić odučio da ipak neće razgovarati sa Abazovićem.

Ranije danas, odlazeći premijer je rekao da je dobio poziv za razgovor, dodajući da je cilj da se prikupljaju snage od 30. avgusta i da se nastavi reformski put.

Podsjećamo, mandatar za sastav vlade Milojko Spajić ponudio je preksinoć koaliciji ,,Zajedno za budućnost Crne Gore“ paket aranžman koji obuhvata čelno mjesto Skupštine i 40 odsto funkcija po dubini, u zamjenu za njihovu manjinsku podršku njegovom kabinetu.

Dva izvora Pobjede, dobro upućena u pregovore, saopštila su da je na sastanku održanom u ponedjeljak veče ZBCG ponuđen i siguran ulazak u rekonstruisanu vladu najranije za godinu dana, uz ponudu od četira resora.

– Ulaskom u potencijalnu rekonstruisanu vladu, ZBCG bi dobila četiri resora: saobraćaj, urbanizam, turizam, prosvjetu kao i potpredsjednika vlade za kapitalne investicije – saopštio je izvor Pobjede.

U tom slučaju, iz igre bi ispale Demokrate Alekse Bečića i GP Ura Dritana Abazovića, koji bi se preselili u opozicione klupe zajedno sa Demokratskom partijom socijalista.

Ponuda ZBCG nije zagarantovana jer o paket aranžmanu treba da se odlučujuće izjasne stranke manje brojnih naroda, odnosno da li je njima prihvatljiv bilo kakav aranžman sa ZBCG.

Foto: Dragan Mijatović/Pobjeda

NIKŠIĆ PROGNOZA